20 Ocak 2010 Çarşamba

ALLAH'TAN İNCİLER...

Bir eser düşünün ki bu eser yazılı bir kitap olsun. Herkesten daha zeki ve olağanüstü vasıflarda birinin yazdığı iddia edilsin ama bu eser satır satır hakaret barındırsın “nankörler, aşağılık maymunlar, domuzlar, beyinsizler, kütükler, eşekler, Allah sizi kahretsin...” kiminde insanların bir kısmına kiminde insanların tamamına. Gerçek şu ki insana inancı yüzünden ya da bir şeyleri sorguladı diye küfretmek iğrenç bir fiildir. Her kim yaparsa yapsın ve kimden gelirse gelsin. Bunu yapan tanrı da olsa böylesi bir tanrıya tapmak oldukça aşağılayıcı bir duygu olsa gerek. Bakalım şimdi Kuran’daki bazı hakaretlere.

MAİDE SURESİ : 60 De ki: "Allah katında ceza olarak bundan daha kötüsünü size bildireyim mi? Allah'ın lanetlediği, üzerine gazap indirdiğidir o. Allah böylelerinden maymunlar, domuzlar ve tağut uşakları yapmıştır. İşte bunlardır yer bakımından daha kötü, yolun denge noktasını kaybetme bakımından daha şaşkın olanlar."

BAKARA SURESİ: 65 Yemin olsun, içinizden Cumartesi gününde azgınlık yapanları siz bilirsiniz. Onlara şöyle dedik: "Aşağılık maymunlar oluverin."

A'RAF SURESI: 166 Ne zaman ki, yasaklandıkları şeylerden ötürü öfkelendiler, onlara şöyle dedik: "Aşağılık, maskara maymunlar olun!"

A'RAF SURESI: 168 Ve onları yeryüzünde birçok ümmetlere böldük. İçlerinde barışsever iyiler vardı ama böyle olmayan aşağılıklar da vardı. Belki dönerler ümidiyle onları güzeliklerle de kötülüklerle de imtihana çektik.

MÜCADİLE SURESİ : 20 Allah'a ve resulüne kafa tutanlar en aşağılık kişiler arasındadırlar.


MÜDDESSİR SURESİ : 50 Sağa-sola kaçışan yaban eşekleri gibidirler,


FURKAN SURESI : 44 Yoksa sen bunların çoğunun işittiklerini, aklettiklerini mi sanıyorsun? Onlar hayvanlar gibidirler, hatta yolca, hayvanlardan da şaşkındırlar.


HAKKA SURESİ : 7 Onu, onların üzerine yedi gece-sekiz gün hiç ara vermeden saldı. Topluluğu orada yerlere serilmiş görürsün. İçleri boşaltılmış hurma kütükleri gibidirler.


BAKARA SURESİ: 130 Öz benliğini beyinsizliğe itenden başka kim, İbrahim'in milletinden yüz çevirir? Yemin olsun ki biz onu dünyada seçip yüceltmiştik. Ve o, âhirette de barış ve iyilik sevenlerden biri olacaktır elbette...

BAKARA SURESİ: 142 İnsanlar içinden bazı beyinsizler: "Onları, yönelmekte oldukları kıbleden ne çevirdi?" diyecekler. De ki: "Doğu da Allah'ın, batı da. O, dilediğini dosdoğru yola kılavuzlar."

TEVBE SURESİ : 30 Yahudiler: "Uzeyr, Allah'ın oğludur." dediler; Hıristiyanlar da: "Mesih, Allah'ın oğludur." dediler. Kendi ağızlarının sözüdür bu. Kendilerinden önce inkâr edenlerine sözlerine benzetme yapıyorlar. Allah onları kahretsin! Nasıl da yüz geri çevriliyorlar!

MÜNAFİKUN SURESİ : 4 Onları gördüğünde gövdeleri hoşuna gider. Bir şey konuşsalar sözlerine kulak verirsin. Onlar birbirine dayandırılmış keresteler/Hint kumaşı giydirilmiş kütük parçaları gibidirler. Her bağırtıyı aleyhlerinde zannederler. Düşmandır onlar; sakın onlardan! Allah onları kahretsin! Nasıl da aldatıp döndürülüyorlar!

HAC SURESİ : 66 Size hayat veren O'dur. Sonra sizi öldürüyor; sonra diriltecektir sizi. Gerçek olan şu ki, insan tam bir nankördür.

İBRAHİM SURESİ : 34 Kendisinden istediğiniz her şeyden size bir parça verdi. Allah'ın nimetini saymaya kalksanız, sayıp bitiremezsiniz. Doğrusu şu ki insan, gerçekten çok zalim, çok nankördür.

ZÜHRUF SURESI : 15 Kullarından O'na bir pay çıkardılar/bir parça isnat ettiler. Hiç kuşkusuz, insan apaçık bir nankördür.

ADİYAT SURESI : 6 İnsan, Rabbine karşı gerçekten çok nankördür!

KÂFİRÛN SURESİ : 1 De ki: "Ey nankör kâfirler!

ABESE SURESİ : 17 Kahrolası insan, ne kadar da nankördür!

İşte arşın, işte Halep seviye yerlerde. Zaten bloğuma ana avrat küfürlü yorumlar yazan Müslümanlardan belli oluyor Allah’ın terbiyesi. Allah da kullarına sövüyor onlar da Allah’tan ve İslam’dan aldıkları terbiyeyle aynını uyguluyor. İslam da tüm dinler gibi zararlıdır, dinler yok olmadıkça daha güzel daha mutlu bir dünya hayal olarak kalacaktır.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Allah'ın yarattığını iddia ettiği hayvanları kafirleri küçümsemek adına bunca hakarete dahil etmesi de ayrı bir saçmalık. Allah'ın yarattıklarına olan bu üstün sevgisi içimi sızlatıyor.

İyi bir çalışma olmuş yüce manitu, bunu net ortamında paylaşabilir miyim?

Yüce Manitu dedi ki...

Tabii ki paylaşabilirsiniz, kaynak göstererek istediğiniz her yerde paylaşabilirsiniz.