28 Ocak 2010 Perşembe

KISKANÇ, KİNCİ, TUTARSIZ YAHVE

Mısır’dan Çıkış’ta bakalım Tevrat’ın Yahvesi İslam’ın Allah’ı ne diyor...
Çık.34: 14 Başka ilahlara tapmayacaksınız. Çünkü ben kıskanç bir RAB, kıskanç bir Tanrı'yım.
Benden başka ilah yoktur, demiyor bilakis var. Başka ilahların varlığını kabul ediyor ve onlara tapmayacaksınız diyor. Çünkü onlara taparsak bu ilah onlara tapmamızı kıskanırmış. Hiç olmayan bir şey kıskanılır mı? Elbette hayır. Demek ki başka tanrılar var ve Yahve ya da Yehova artık her ne ise adı şu Tevrat’ın tanrısı bu başka ilahlara karşı o kadar kıskançlık duyuyor ki başka ilahlara tapanları yakmaya üstlerine gazap yağdırmaya kadar vardırıyor işi.
Pekiyi bütün bunlardan sonra diniyor mu öfkesi? Ne mümkün... Hapı yuttun torununun torunu bile o başka ilaha tapmasa dahi o da hapı yuttu. Ben mi diyorum yoo Yehova diyor:
Çık.20:5 Putların önünde eğilmeyecek, onlara tapmayacaksın. Çünkü ben, Tanrın RAB, kıskanç bir Tanrı'yım. Benden nefret edenin babasının işlediği suçun hesabını çocuklarından, üçüncü, dördüncü kuşaklardan sorarım.
Nasıl hastalıklı bir kinse artık... Hani yani negatif Ateist de olsam bazan bu tür sapıklıkları okuyunca tanrıya iman edesim geliyor. Neden mi? Bu tarz bir psikopatlık, böyle cani bir sapıklık, böyle bir vampirlik insanüstü bir şeyde olabilir ancak. Bir insan bunu yazacak kadar bu tehditleri savuracak kadar üstün bir psikopatlık gösteremez. Şuna bir bakalım:
Yşa.13: 16 Yavruları gözleri önünde parçalanacak, Evleri yağmalanacak, Kadınlarının ırzına geçilecek.
Kuran’ın Tevrat’ı Allah kelamı saydığı ve doğruladığını daha önce anlatmıştım (bkz: http://kloroben.blogspot.com/2009/11/islama-gore-tevrat-ve-incil.html ) şu halde bunlar da Kuran’a göre bu sapıklıklar, Hakk’ın sözü. Ama biz şimdi bunu bir tarafa bırakalım ilk ayete tekrar dönelim:
Çık.34: 14 Başka ilahlara tapmayacaksınız. Çünkü ben kıskanç bir RAB, kıskanç bir Tanrı'yım.
Musevilik sizin de bildiğiniz gibi Mısır’da doğuyor çok tanrılı bir başka dinin olduğu domuzun pis ve mundar kabul edildiği Mısır... Oranın eski çok tanrılı dinine ne kadar da benziyor. Saçmalık ve tutarsızlıklarıyla bir yandan da İslam’a benziyor. Şimdi şu ayete dikkat edelim: Nah.1: 2 RAB kıskanç, öç alıcı bir Tanrı'dır. Öç alır ve gazapla doludur. Hasımlarından öç alır, Düşmanlarına karşı öfkesi süreklidir.
Bir de şuna bakalım: Eyüp.5: 2 Aptalı üzüntü öldürür,Budalayı kıskançlık bitirir. Tevrat hem Rabbin kıskanç olduğunu bilmemkaç yerde tekrar tekrar söylüyor hem de sonra kalkıp “Budalayı kıskançlık bitirir” diyebiliyor. Tıpkı iki yüz küsür kez yemin eden Kuran’ın çok yemin edene güvenme, demesi gibi. Bu dini inançlar değil mi asırlardır insanı insana boğazlatan, dinler değil mi kalabalık kitleleri çobanların sürüsü yapan, yaşamak ve sevgi bu kadar güzelken dinler değil mi sevgi yerine nefreti yaşam yerine ölmeyi ve öldürülmeyi yücelten? Yeryüzünde dinler var oldukça huzur olmayacaktır. Bütün bunlara rağmen iman edenler lütfen inandığınız Allah aşkına bir sorgulayın elimizden kaçan fırsata bakın daha güzel bir dünya ellerimizde!

3 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba

EGEMEN SINIF KAPİTALİST SİSTEMİ HİZMET EDEN İLLÜZYONİST HARUN YAHYA

Peki bu illüzyonizm numarasının varı yok yoku var göstermesinin amacı nedir?
Neye, kime yarar?

Düşünce tarihinde ilk örneklerini Pythagoras'da, Platon'da, son örneğini onlardan 2500 yıl sonra HARUN YAHYA'da gördüğümüz bu numara, sınıfsal bir amaca hizmet etmektedir.

İşleri, üretimi, kölelere, işçilere yıkıp; işçilerin ve öteki insanların yönetimini üstlenen aristokrasi gibi, burjuvazi gibi egemen sınıfların dünya görüşlerini formülleştirmektedir.

onların ideologlarının, işleri güçleri egemenleri savunmak, savunurken "sözcükleri" yönetmek olan kimselerin toplumsal konumlarının belirlediği bir düşünüş yöntemidir.

Emekçileri, toplumsal varoluş koşulları, maddeyi, kas emeğini ve kafa emeğini birlikte kullanarak, insan gereksinimlerini karşılamalarını sağlayacak yönde biçimlendiren (üreten) kimseleri ve onların işledikleri malzemeyi (maddeyi) küçümsemelerini yazar.

Yaptıkları, onları küçümserken, düşünceleri ve düşüncelerle uğraşanları yücelterek, asalak sınıfların çıkarlarına hizmet etmektir.

Böyle bir düşünce yöntemi, varlığın anlaşılıp dönüştürülmesine, ona egemen olunmasını sağlayan bilimsel bilginin edinilmesine destek değil, köstek oluşturur.

Ama yöneten yönetilen farklılaştırılmasına dayanan, asalak sınıflardan yana bir toplumsal düzenin payandası olur.

ebu cendel et-turki dedi ki...

bak insan sen nasıl bole şeyler düşünebirsin kendini bole kandırabilirsin ama baska insanlarıda kandırmak için bu kadar çaba neden bak hele bir kendine geç aynanın karşısına ellerine gözlerine kulakalrına bak gözlerin her rewngi nasıl ayırıyor kulakların her sesi nasıl ayırt ediyor kalbin hiç yorulmadan nasıl her a atıyor neden nefers almadan duramıyorsun bak bir aynaya kemik üstüne giydirilmiş bir et parçası değilmisin bir et parçası nasıl olurda u kadar işlev görür nasıl olurda dünya bu kadar izami bir ölçü içinde olur baksana ağaçlara onlar neden senin gibi oksijen değilde havadaki karbondioksiti alıyor arılar nasıl olurda binlerce çiçekten balı üretebiliyor kardeş bu dünyayı düşün hayatı düşün savundugun tevratta incilde bir konsey tarafından tekrar yazılmadımı hiç bi tarih bilgin yok belliki araştırmayı seviyosun tarafsız araştırırsan gerçeği görürsün kuranı oku hangi sözünde yanlış var sen bir sınava girince sorular zor geldiğinde bu sınavı kabul etmiyorum benim için geçerli değil diyebilirmisin senin arzu ettiklerinin neresi iyi istediğin kızla birlikte ol istediğin kadar içki iç partilere git nereye kadar ruhunu bole mi dinlendiricen öldükten sonra toprak mı olucan dine inanmıyosun tövbe haşa peki ya inanmadıgın şey gerçekse oakdr inkar ettin peki ya gerçekse o azaba dayanabilcekmisin 80 yıllık bir hayat için ebediyeti terk edebilecekmisin yanmayı kabullenecekmisin bir kişiye bir kuruma inamayabilirsin peki kendi ruhunu kandırabilcekmisin o et yıgını olan vucudunun içindeki ruhu kandırabilcekmisin evin vardır çık çatıya ve dünyaya bak bu kadar şey nasıl olurda ortaya çıkar bigbang diyoalr dünyanın oluşumunu peki o toz bulutu nasıl oluştu evrenin sonsuzluğuna inanıyosunda sonsuz yaratıcıya neden inanmıyosun bir yerde bir kusur gördün mü tek kusur nerde biliyomusun insalarda çünkü nefislere kötü işler hep tatlı geldi ve geldiği yeride unuttular gideceği yeride araştır kardeş madem inanmıyorsun araştır alalhın rahmeti üzerine olsun inş en yakında hidayate kavusur aramıza dönersin esselamun aleykum

Yüce Manitu dedi ki...

Ve Aleykümselam inanmasam da inansam da bir insanın selamını yanıtsız bırakacak değilim. Sn. ebu cendel et-turki farklı düşüncelere tahammülü olan sizin gibi Müslümanların yorumlarını da paylaşıyorum. Seviyeli mesajınız için teşekkürler ama bazı iddialarınızı yadırgadım. Diyorsunuz ki:
"nasıl olurda dünya bu kadar izami bir ölçü içinde olur baksana ağaçlara onlar neden senin gibi oksijen değilde havadaki karbondioksiti alıyor arılar nasıl olurda binlerce çiçekten balı üretebiliyor"
Peki çok güzel ve ilahi bir düzen çok iyi ve kudretli bir varlık varsa nasıl oluyor da Afrika'daki günahsız bebeler açlıktan kırılıyor? Nasıl oluyor da bu mükemmel düzenin hüküm sürdüğü dünyada küçük çocukların ırzına geçilip masum yavrular katlediliyor? Allah varsa onlara neden izin veriyor?

Diyorsunuz ki: "savundugun tevratta incilde bir konsey tarafından tekrar yazılmadımı hiç bi tarih bilgin yok belliki araştırmayı seviyosun tarafsız araştırırsan gerçeği görürsün kuranı oku"

Kuran da Muhammed öldükten sonra Ebubekir'in zamanında deve derisinden, ağaç kabuğundan, devenin leğen kemiğinden toplanıp yazılmadı mı? Kuran'ın değişmiş olma ihtimali Tevrat ve İncil'in değişme ihtimalinden çok fazla.

Demişsiniz ki: "senin arzu ettiklerinin neresi iyi istediğin kızla birlikte ol istediğin kadar içki iç partilere git nereye kadar"
Alkollü içkiyi pek çok Müslüman'dan daha az içerim bir yılda içtiğim alkollü içki miktarı bir şişe gelmez. Önüme gelen her kızla yatmayı da düşünmem parti derken neyi kastettiğinizi anlamıyorum bile uyuşturucu ya da seks partisiyse ikisini de hiç denemedim. Öyle bir niyetim de yok. Dini inancım olmasa da benim de kendince ahlak kurallarım var.

Dediğin gibi Dünya gerçekten mükemmel olsa açlık, savaş, cinayet ve acılar olmasa ilahi bir varlığa inanabilirdim ama durum ortada...