5 Temmuz 2011 Salı

ALLAH'IN İNSANDAN NE FARKI VAR?

Allah insandan farksızdır insan gibi öfkelenir,kincidir ve intikam alır.

Biz de onlardan intikam aldık ve ayetlerimizi yalanlamaları ve onlardan habersizmişler (gibi) olmaları nedeniyle onları suda boğduk. (A'RAF SURESİ / 136)

Bundan (Kur'an'dan) önce (onlar) insanlar için bir hidayet idiler. Doğruyu yanlıştan ayıran (Furkan)ı da indirdi. Gerçek şu ki, Allah'ın ayetlerini inkar edenler için şiddetli bir azab vardır. Allah güçlüdür, intikam alıcıdır. (AL-İ İMRAN SURESİ / 4)

Allah'ı, sakın elçilerine verdiği sözden dönen sanma. Gerçekten Allah azizdir, intikam sahibidir. (İBRAHİM SURESİ / 47)

Kendisine Rabbinin ayetleri hatırlatıldıktan sonra, yüz çevirenden daha zalim kimdir? Gerçekten biz, suçlu-günahkarlardan intikam alıcılarız. (SECDE SURESİ / 22)

Rabbin ayetleri hatırlatıldıktan sonra yüz çevirenden daha zalimi kim söyleyeyim mi sevgili Allah? Sen tabii ki sen! Sana inanmayanı sonsuza dek yakmaktan bahseden sen! Dünyanın en sapık işkencecisinin aklına gelebilecek cinsten kanlı irin içirme gibi bir iğrençliği düşünen sen! Senden daha zalim daha sapık şu cihanda yoktur. Dünyanın en psikopat insanı bile bırak sadece suçu inanmamak olan birini gerçek bir suçluyu bile sonsuza kadar ateşte yakamaz.

Hakaret eder:

Andolsun, sizden cumartesi (günü) yasağı çiğneyenleri elbette biliyorsunuz. İşte biz, onlara: "Aşağılık maymunlar olun" dedik. (BAKARA SURESİ / 65)

Bir takım beyinsiz insanlar: "Onları daha önceki kıblelerinden çeviren nedir?" diyecekler. De ki: "Doğu da Allah'ındır, batı da. O dilediğini doğru yola yöneltir." (BAKARA SURESİ / 142)

Geberesice nasıl da ölçtü biçti.(MUDDESSİR - 19)

Sanki onlar, ürkmüş yaban eşekleri gibidirler(MUDDESSİR - 50)

Hatta insan gibi beddua eder:

Yahudiler: "Üzeyir Allah'ın oğludur" dediler; hristiyanlar da: "Mesih Allah'ın oğludur" dediler. Bu, onların ağızlarıyla söylemeleridir; onlar, bundan önceki inkâr edenlerin sözlerini taklid ediyorlar. Allah onları kahretsin; nasıl da çevriliyorlar? (TEVBE SURESİ / 30)

Ve tıpkı insan gibi yemin eder:

http://kloroben.blogspot.com/2009/02/yemin-eden-allah.html

Şu halde Allah insan mıdır?

5 yorum:

TRIUMPH dedi ki...

"Beyinsizler" demeyeydiniz eyiydi.. Beyin geçmez biliyorsunuz..

Cem dedi ki...

Neden?

http://uzaklar-ve-nedenler.blogspot.com/2011/06/dinlerin-ckmaz-veya-neden-dinler-tanrya.html

Ataist dedi ki...

Tevbe suresi son derece dusunmege deger. Yani Islam kendinden onceki Abrahamic dinleri koru korune kabullenmiyor, tam tersi, onlari yeriyor ve asagiliyor.
Bu tercumeleri nasil buluyorsunuz, bilmek isterdim.
Tesekkurler.
JP. (turkish-politics.blogspot.com)

Yüce Manitu dedi ki...

Biliyorum aslında orada "aptallar" diyor. Zaten sitedeki tartışmada bunu ben de söylemiştim; ama ne yapayım mealciler "aptal" yazmamış "beyinsiz" yazmış. Şimdi ben "aptal" yazsam bu kâfir meali değiştiriyor, derler.

Yüce Manitu dedi ki...

@JudasPriest dediğiniz konu üzerine de bir çalışma yapılabilir ve yapacağım da. Öneriniz için ben teşekkür ederim. Aslında İslam kendinden önceki putperestlik dininin devamı, onun reforme edilmiş hali ve o dine diğer İbrahimî dinlere benzediğinden çok daha fazla benzer. En çok da onu kötüler.