19 Temmuz 2011 Salı

"İslam'dan Önce Araplar Allah'ı Bilmez, Putlara Taparlardı." Yalanı

Değerli arkadaşlar İslam'dan önce Araplar putlara değil yine Allah'a tapardı. Kanıtım Kuran'dandır buyur:


Andolsun, onlara kendilerini kimin yarattığını sorsan elbette, “Allah” derler. Öyleyken nasıl döndürülüyorlar?(ZUHRÛF - 87)

Andolsun, eğer onlara, “Gökleri ve yeri kim yarattı?” diye sorsan elbette, “Allah”, derler. De ki: “Peki söyleyin bakalım? Allah’ı bırakıp da ibadet ettikleriniz var ya; eğer Allah bana herhangi bir zarar dokundurmak isterse, onlar Allah’ın dokundurduğu zararı kaldırabilirler mi? Yahut Allah bana bir rahmet dilese, onlar O’nun rahmetini engelleyebilirler mi?” De ki: “Allah bana yeter. Tevekkül edenler ancak O’na tevekkül ederler.”(ZUMER - 38)


Ha peki İslam'la değişen nedir o halde, diyeceksiniz. Putlar bir aracıydı, Allah'la kul arasında. Yani şimdiki Kâbe gibi ya da Muhammed gibi. Muhammed putların şefaatçiliğini kaldırıp arabulucu olarak putlar yerine kendini koymuştu. Yine Kuran'dan kanıt göstereyim:


İyi bilin ki, halis din yalnız Allah’ındır. O’nu bırakıp da başka dostlar edinenler, “Biz onlara sadece, bizi Allah’a daha çok yaklaştırsınlar diye ibadet ediyoruz” diyorlar. Şüphesiz Allah, ayrılığa düştükleri şeyler konusunda aralarında hüküm verecektir. Şüphesiz Allah, yalancı ve nankör olanları doğru yola iletmez. (ZUMER - 3)

"İslam'dan önce Araplar Allah'ı bilmez putlara tapardı." yalanı İslam'ı yeni bir din gibi gösterme çabasından ileri gelir. Oysa Kâbe'yi tavaf, Hacerül Esved'in kutsal sayılması, Allah inancı gibi şeyler hep İslam'dan önce de vardı. İslam yeni bir din değil eski dinin reforme edilmiş halidir.

2 yorum:

Ataist dedi ki...

Ulu yuce manitu, bana tercumeleri nasil buldugunuzun kaynagini ihsan eylebilirseniz sevinirim. Bendeniz de sizin gibi dogru yolu bulanlardanim zaten hic kaybetmemistim, yani allahsizin tekiyim. :-)

Yüce Manitu dedi ki...

Müslüman birinin de bu isteğini zevkle yerine getirim herkes Kuran'ı anlayarak okumalı.

Google gir Kuran meali yaz bir sürü site bulursun mesela bu çok kapsamlı:
http://www.kuranmeali.org/kuran_meali.aspx?sorted=1