15 Ekim 2011 Cumartesi

SAHTE KELEBEKLER II

Diyarbakır’da bir iki gün evvel PKK’nın şehirdeki uzantısı KCK ile ilgili operasyonlar protesto ediliyordu. Bu protestonun başını da BDP’li vekiller çekiyordu. İlginçtir istedikleri şu biz rahat rahat öldürelim ama; siz bize dokunmayın, oldu canım başka bir arzunuz?

Şimdi bir anlayış vardır, bir de usul vardır. Medyada ilginç bir şekilde PKK ile ilgili olarak hep anlayış tartışılarak yanlış yapılıyor. Yapılması gereken anlayışı değil usulü tartışmaktır.

Bunun için anlayış konusunda baştan BDP ve PKK’nın haklı olduğunu kabul edelim. Usulü konuşacağım için baştan diyorum ki “Tamam kardeşim. Biz senin kültürünü yok saydık, seni inkâr ettik. Dilini konuşturtmadık, çocuklarına anadilde ad koydurtmadık hepsine amenna.” Ama haklıyken haksız duruma düşmek diye bir şey var. Yani şu var ki BUNUN KARŞILIĞI ADAM ÖLDÜRMEK MİDİR? Sen dilini özgürce konuşasın diye 19-20 yaşındaki ana kuzusu askerlerimiz, yavrularımız neden can versin? Sen çocuğuna anadilinde ad koyamıyorsun diye bu vatanın çocukları dondurma almaya giderken senin kahpece sakladığın bombanın patlamasıyla neden can veriyor? Bu mudur senin demokrasin, bu mu insanlığın? Sırrı Sakık bir konuşmasında diyordu ki: “ Bizi şahinler, güvercinler diye ayıranlara ha…tir diyoruz!” Diyiniz Sırrı Bey diyiniz. Ama şunu da biliniz: Biz de hem adam öldüren eli kanlı itleri savunup hem de barıştan, kardeşlikten dem vuranlara ha…tir diyoruz. Sizden korkan sizin gibi olsun! Hepinize içten bir ha…tir!

Hiç yorum yok: