16 Şubat 2012 Perşembe

ALLAH (EĞER VARSA) SANA AKIL VERSİN

‘Ben ‘dindar bir nesil yetiştirmek hedefimiz’ dedim. Bu sözlerimin arkasındayım. Senin hedefin bu değilse bilemem. Sayın Kılıçdaroğlu, sen bizden Ateist bir nesil yetiştirmemizi mi bekliyorsun? Biz muhafazakar demokrat nesil peşindeyiz

Bu sözler Erdoğan’a ait. Çok affedersiniz ama Başbakan her insan dindar olmak zorunda mı? Bir Başbakan olarak devlet imkanlarını kullanarak dindar bir nesil yetiştireceğinizi söylüyorsunuz. Hem insanların inancına yön vermek, körpe bünyeleri keyfinize göre yontmak istiyorsunuz hem de Laiklikten bahsediyorsunuz. Siz dindar bir nesil yetiştirmeyi hedeflemek yerine her inanca eşit mesafede dursanız daha güzel olmaz mı? Neye göre ve kime göre dindar yetiştireceksiniz ayrıca? Şia’ya göre mi dindar olacaklar yoksa Ehl-i Sünnet mi olacaklar? Herhalde siz Sünni olduğunuz için Sünni olsunlar istersiniz. Öyle ya hani belediye başkanıydınız bir zamanlar ve Belediye başkanlığı döneminde Karacaahmet’te cemevi açma izni isteyen Alevilere ‘Cemevi, Cümbüş evi, ne izni!’ demiştiniz. Başbakanlığınız döneminde de bir mitingde Alevilere hitaben: ‘Yahu Ali’yi sevmek Alevilikse ben senden daha Aleviyim!’ demiştiniz. Hatta son genel seçimlerden önce her konuşmanızda lafı Kılıçdaroğlu’nun Alevilliğine getirip meydanlarda bu Alevi’yi yuhalatmıştınız. Siz Kılıçdaroğlu Alevi ya hani, Alevidir ya, dedikçe meydanlardan ‘Yuuuuh!’ sesleri yükseliyordu. Bakınız bir Başbakan ne güzel özgürce Alevileri aşağılıyor, hakaret ediyor, başkalarını hakaret etmeleri için teşvik ediyor. Bir de memlekette demokrasi yok, diyorlar. Al sana demokrasi! Hem de ileri demokrasi! Alenen Alevi düşmanı olduğunuza göre her halde çocukları Sünni olarak yetiştirmeyi planlıyorsunuz. Hanefi mi olacaklar, Şafii mi; bir dakika belki de Hanbeli yetiştirirsiniz. Yok yok, Hanefi olurlar Hanefi. Peki ameli mezhep Hanefi ise itikadi olarak Eş’ari mi olacaklar Maturidi mi; yoksa Mutezile ekolünde bir dindar nesil mi yetiştireceksiniz? Bütün bunlar bir yana kim nasıl ölçebilir karşısındakinin dindarlığını? Yeni nesiller sizin kendi kafanızdaki tasarladığız tipte dindar olmak zorunda mı? Kendi yaşam tarzınızı başkalarına dayatmak gibi bir hakkı aceba size kim, ne zaman verdi? Siz dindar değil kendi keyfinize göre programlanmış bir nesil yatiştirmenin derdindesiniz. Sonra da kalkıp Ateist mi olsunlar, diyorsunuz. Yahu size ne, herkes ne olmak isterse olsun, insanların dini inancı sizi niye bu kadar ilgilendiriyor?

Dahası dindar nesil yetiştireceğiz sözünüze tepki gösteren insanlara cevap verirken çok rahat bir şekilde: ‘Siz, bu gençliğin milli, manevi değerlerinden kopuk, hiçbir istikameti, meselesi olmayan bir nesil mi olmasını istiyorsunuz?’ diyebiliyorsunuz. Yani sizin istediğiniz tipte dindar olmayanlar milli, manevi değerlerinden kopuk ve hiçbir istikameti, meselesi olmayan kişiler öyle mi? Çok güzel sizin kendi kafanızdaki ‘dindar’ tanımına uymayanları da bu şekilde aşağıladıktan sonra oturun bakalım o koltukta hem dindar olmayanların, hem Alevilerin, hem Süryanilerin, hem Yezidilerin, hem Bahailerin, hem Ateistlerin, hem Keldanilerin, hem Hristiyanların başbakanı olmayın sadece kafanıza uyan, sizin kendi kafanızın içindeki dindar tanımına uyanların başbakanı olun bakalım. Herkesi kucaklamak varken bir grup dışındakilere sırt dönmek niye? İnsanları tek tipleştirmek niye? Sizin gibi olmayana bu hoşgörüsüzlük, bu nefret, bu düşmanlık niye?

Başkaları da Başbakan’ın bu sözü üzerine cesarete geldi ve kendi hastalıklı fikirlerini dillendirmeye başladılar. Sabahları TRT 1’de Gülben Ergen’in sunduğu bir program var. Gülben Ergen bu programda Ateistler için “Allah şifa versin.” dedi. Devletin TV’sinde birinin kalkıp da Ateist insanlara ‘hasta’ muamelesi yaptığına da şahit olduk. Ateizm bir hastalık değildir, tanrı inancının olmamasıdır. Yahu size ne isteyen tanrıya inansın isteyen inanmasın. İsteyen gitsin oyuncak ayı alıp ona tapsın. Sizi ne ilgilendiriyor? Hem Ateistler de insan değil mi, onlar da vatandaş değil mi? TV’ye çıkan program yapan biri bu sorumsuzluğu yaparsa cahil birileri neler yapmaz ki. Netekim yapmadılar mı Maraş’ta, Sivas’ta tek suçu Alevi olmak olanlar katledilmedi mi? Siz tutar da sizden farklı düşünen her insana rahatça ‘hasta’ etiketi yapıştırırsanız cahil bir güruh da yarın bir gün bu hastaları ortadan kaldırmaya kalkarsa bunun bir sebebi de siz olmaz mısınız Gülben Ergen? Tamam soyadınız “Ergen” ama maaşallah zat-ı aliniz hiç de ergen değilsiniz olgun, belli bir yaşta insansınız. Allah adına din pazarlayanların borozancılığını yapacağınıza sözlerinize dikkat etseniz hiç fena olmaz. Son olarak Sayın Gülben Ergen Allah -eğer varsa- size akıl fikir versin.

Hiç yorum yok: