8 Nisan 2014 Salı

AFERİN BAŞKANA!

Bingöl'de yeni göreve gelen AKP'li Belediye Başkanı Yücel Barakazi, yaptığı ilk toplantıda "Belediye başkan yardımcılığına ve belediye başkan vekilliğine bayanları getirmeyi düşünmüyoruz. Dinen ve örf'en de bu uygun değil" demiş. Barakazi'nin sözleri üzerine Belediye Meclisi'ne birinci sıradan seçilen Nurten Ertuğrul diye belediye meclisi üyesi bir AKP’li kadın da görevinden istifa etmiş.

Şimdi de harala gürele bir tartışma başladı yahu ne bekliyordunuz ki Allah aşkına? Zaten “kızlı erkekli öğrenci evi” polemiğinde bunların ne olduğu belli değil miydi? Hem ben adamı takdir ettim en azından samimi, dürüst. Yalan dolan yok, takkiye yok; adam neyse o gayet net, güzel bir şey bu. Ayrıca doğru söylemiş kadınlarla erkekler bir araya gelecek hatta belki Allah muhafaza el sıkışacaklar. Caiz mi? Değil!Yüzüne bakmak bile caiz değil.

Yer: Mekke, yıl: 2002 bir yatılı okulda çıkan yangından kaçmaya çalışan 15 kız çocuğu dinî kurallara uygun giyinmedikleri için din polisi kızların dışarı çıkmalarına izin vermiyor, bu yüzden de kız çocukları yanarak can veriyor. Siz bunu adamlar kendi kafalarına göre mi yapıyor zannediyorsunuz? Devam edelim: “Görgü tanıklarının ifadelerine göre, 2002'de Mekke'deki kız okulunda meydana gelen yangında din polisleri binadan çıkmayı başaran kız çocuklarını, dinî kurallara uygun kıyafet giymedikleri için döverek yanan binaya geri göndermişti. Öğrencileri kurtarmaya çalışan itfaiyecilere de, kızlara dokunmalarının günah olduğu gerekçesiyle okula girmelerine izin verilmemişti.” İşte bu! Budur adamlar dinini YAŞIYOR tabii onların dinini YAŞAMASI için bazı insanların YAŞAMAMASI gerek. “Bu onlarınkendi uydurması” mı dediniz. “Bu Kuran’daki din değil” mi dediniz? Hayır kardeşim bu Kuran’daki din! Bakınız Kur'ân-ı Kerim AHZÂB suresi 53. Ayette ne diyor: “Peygamberin hanımlarından bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin. Böyle davranmanız hem sizin kalpleriniz, hem de onların kalpleri için daha temizdir.” Bir kadın ve bir erkek karı koca, bacı kardeş, ana oğul, amca-dayı yeğen, hala-teyze yeğen değillerse, birbirlerinin yüzüne bile bakamaz.

Bunu geçelim, erkek kadından üstündür ve kadını dövmeye hakkı vardır. Bakın Kur'ân-ı Kerim ne diyor: “Erkekler, kadınlardan üstündür, çünkü Allah onları bir çok şeylerde kadınlardan üstün etmiştir, çünkü onlar, kadınları, mallarıyla geçindirirler, doyururlar; iyi kadınlar da itaatli olurlar ve Allah, onların hakkını nasıl korumuşsa onlar da, kocaları yanlarında olmasa bile, iffetlerini korurlar. Kadınlarınızın serkeşliğinden korkunca onlara öğüt verin, onları yatakta yalnız bırakın, dövün onları. Fakat itaat ettikleri takdîrde de aleyhlerine bir sebep araştırmayın, şüphe yok ki Allah çok yüce ve büyüktür.” (Nisa suresi, 34. Ayet) 

Kocası kadını dövebilir de. Lamı cimi yok kardeşim gerçek İslam Suudi Arabistan’da uygulanan İslam’dır. Adamlar kendi diliyle indirilmiş kitabı yanlış anlıyor da sen doğru anlıyorsun öyle mi? Kargalar güler buna. Belki biraz acımasız gibi görünüyorum, belki kimileri bana kızacak ama gerçekler her zaman hoşumuza gitmeyebilir ve ben gerçeğin peşindeyim. Kadınlar kıt akıllıdır, akılları erkekten azdır. Yo yo bunu maçonun biri demiyor bakın kim diyor:

Ashab-ı Kiramdan Ebû Said el-Hudri anlatıyor. Bir Ramazan veya Kurban Bayramıydı. Resul-i Ekrem Efendimiz bayram namazlarını kıldığımız namazgaha geldi. Bir tarafta kadınlar da bulunuyordu. Onların yanından geçti ve şu hitapta bulundu: Ashab-ı Kiramdan Ebû Said el-Hudri anlatıyor. Bir Ramazan veya Kurban Bayramıydı. Resul-i Ekrem Efendimiz bayram namazlarını kıldığımız namazgaha geldi. Bir tarafta kadınlar da bulunuyordu. Onların yanından geçti ve şu hitapta bulundu: "Ey kadınlar, sadaka veriniz istiğfarı çok yapınız. Çünkü bana cehennemlikler gösterildi, çoğu sizler idiniz." Bunun üzerine o kadınlar: "Ya Resulallah, bizler ne yaptık da cehennemliklerin çoğu bizden olmuş" diye sordular. Resulullah (a.s.m.) şöyle cevap verdi: "Çünkü sizler ötekine berikine çokça lanet eder, kocalarınıza karşı nankörlükte bulunursunuz. Ne gariptir ki, kendine hakim akıllı ve dinine bağlı bir kimsenin aklını, sizin kadar eksik dinli hiçbir kimsenin çelebildiğini görmedim." Kadınlar tekrar sordular: "Aklımızın ve dinimizin noksanlığı nedir, Ya Resulullah?" Resulullah (a.s.m.) "Kadının şahitliği erkeğin şahitliğinin yarısı değil midir?" diye sordu. Kadınlar "Evet" cevabını verdiler. Resul-i Ekrem Efendimiz izah etti ve tekrar sordu: "İşte bu aklın eksikliğinden hayız gördüğü zaman [günlerce bekler] namaz kılmaz, Ramazan`da bir müddet oruç tutmaz değil mi?" Kadınlar, "Evet" dediler. (Hadis için bk. Buhârî, Hayz 6, Zekat 44, İman 21, Küsûf 9, Nikah 88; Müslim, Küsûf 17, (907), İman 132, (79); Nesâî, Küsuf 17, (3, 147); Muvatta, Küsuf 2, (1, 187)

 En muteber hadis kaynakları Buhari ve Müslim’de var bu. Hadisi bırak yukarıda Allah kelamını yazdık onu oku. Bu hadisler bu ayetlerle yüzyıllarca insanlar büyütüldü, eğitildi. İslam bu öğretiler üzerine inşa edildi. Hangi yanlış anlamadan bahsediyorsunuz? Hem bir yanlış anlama ne kadar sürer? Bir yıl, beş yıl, on yıl, haydi olsun yüz yıl. Yine olmadı olsun beş yüz yıl. Ya da insanlar bin yıl yanlış anlasın bir kitabı. Yahu el insaf bu Kuran 1.400 yıldır yanlış mı anlaşılıyor, hem de anadili Arapça olanlar tarafından! Peki Kuran’ı doğru anlayan kim anadili Arapça olmayan, Kuran’dan bihaber yaşayan, hatta çoğu hayatında hiç Kuran okumamış, bizim memleketteki Müslümanlar.

Ben açık yürekliliği ve dürüstlüğünden dolayı Belediye Başkanı’na teşekkür ediyorum. Ona karşı çıkan, belediye meclisi üyeliğinden istifa eden “başörtülü bacım”ı da anlamakta zorluk çekiyorum. Neden böyle davranmış ki? “Aklen ve dinen eksik” olduğundan mı acaba?

Hiç yorum yok: