28 Mayıs 2014 Çarşamba

ALEVİLER KADAR TAŞ DÜŞSÜN BAŞINIZA



Erdoğan Almanya’da Alman Başbakan’ı yuhalatıp döndükten sonra yine ağzınızı açtığı gibi bin türlü skandala sebep oldu. Yine Alevileri diline dolamıştı. Yine nefret söylemi hat safhadaydı. Almanya’da gittiği ülkenin başbakanını yuhalatmak gibi bir davranışla “tokadı yemeyi” hak eden Erdoğan, kendisini protesto eden Türkler için adeta kin kustu. Bakın ne diyor: “Oradaki Alisiz Alevilere miting yapma izni verilmiş.”
Cemevine “cümbüş evi” diyen, “ucube” diyen, pek çok konuşmasında Alevilerden “bunlar” diye bahseden, onlara “Alisiz Aleviler” diyerek kendi aklınca Alevileri aşağılayan Erdoğan; yine “Alisiz Aleviler” lafını hiç utanıp sıkılmadan söyledi. Tıpkı mitinglerde Kılıçdaroğlu Alevi diyip meydanlarda onu yuhalattığı zaman gibi. Bir ülkenin başbakanı milyonlarca inanırı olan bir inanç için sürekli kışkırtma ve nefret propagandası yapıyor. Başkalarına çok rahat “bölücü” ve “hain” diyen Erdoğan yapıyor bunu. Erdoğan, neyin peşinde? Yeni Çorumların, yeni Maraşların, yeni Sivasların mı yaşanmasını istiyor? Zaten Sivas katilerinin avukatlarını vekil yaparak ödüllendirmiş, Sivaslı katillerin zaman aşımından yararlanamaması için CHP’nin verdiği öneriye karşı çıkıp katilleri koruyup, bağrına basmış bu da yetmemiş katillerin salıverilmesi için neşeyle “Vatana millete hayırlı olsun” demişti. Yetmedi katliamda ateşlerin içinde kalıp ölen aşağılık bir katilin adını da Sivas katliamında ölen şehitlerin adının yanına yazdırdılar. Nedir bu Alevilerin sizin gibilerdenden çektiği?
Konuşmasının devamında “Dert bizim yaptığımız veya yapacağımız toplantıyı adeta acaba nasıl sabote ederiz, bunun gayreti içerisindeler.” diyor. Bu doğru değil. Hiç kimse hiçbir şeyi sabote etmedi insanlar demokratik hakkını kullandı. Türkiye’de bu anayasal hakkı kullanmak isteyenler sürekli dayak, cop, gaz, hapis yediği için Erdoğan’a bir protesto hakkının kullanılması garip geliyor. Senin beğenmediğin, başbakanına “yuh” çektirdiğin o Almanya’da cemevleri “ibadethane” olarak tanınıyor. Kimse de kimseye inancı yüzünden hakaret etmiyor, saldırmıyor.
Konuşmanın devamında bakın ne rezillikler var: “Alevi vatandaşlarım lütfen iki yüzlü siyasetçilere prim vermesinler. Polisle çatışarak cam çerçeve kırarak masum insanların hatta çocukların ölümüne zemin hazırlayarak, hiçbir meselenin çözülemeyeceğini bilmeleri lazım.” şimdi de Alevilere “bebek katili” diyor şu iğrençliğe, kepazeliğe bak hele. Bir başbakan katliama uğramış mazlum insanlara “katil” diyor hiç utanmadan.
Bu da yetmiyor, aynı konuşmada şu tuhaf açıklamayı da yapıyor: “İşte şurada Soma’da yaşananlar. Yahu orada bile Alevi vatandaşlarımızı sağdan soldan toparlayıp Soma’ya getiriyorlar. Niye? Bu defa da Soma’yı karıştıracaklar.” Şu iddiaya bak hele! “Sağdan soldan Alevileri toplayıp” Soma’ya götürüyorlarmış. Bir ülkenin başbakanının böyle ucuz, çirkin, tiksindirici iftiralara başvurarak ülkesindeki bir inanç topluluğuna saldırması ne kadar mide bulandırıcı.
 “Biz yeni Burakcan’ların terörün içine sokulan yeni Berkin’lerin Okmeydanı’nda olaylarda ölen Umut’ların Ayhan’ların ölmesine yitip gitmesine tahammül gösteremeyiz” diyen Erdoğan, burda sanki ölümüne üzülür gibi yaptığı Berkin’e hiç utanıp sıkılmadan bir kez daha “terörist” diyor. Ölmelerine tahammül edemiyorsan bir iki gün önce nasıl “Neymiş Berkin Elvan’ı anacaklarmış… Ölmüştür, geçmiştir” şeklinde kan donduran açıklamalar yapan kimdi? Karar ver ölmüştür, geçmiştir mi ölmesine tahammül gösteremeyiz mi hangisi? Hem zannedersem onca gencin öldüğü Gezi protestolarında “Emri ben verdim” diyen senin ikiz kardeşindi. Hani sen ölmelerine tahammül edemiyorsun ya, sen yapmamışsındır. Bence sen şu kardeşinin kulağını çek, bir daha böyle emirler vermesin. Ha bir de söyle kardeşine sürekli nefret propagandası yapmasın, biliyorsun artık suç oldu.

Hiç yorum yok: