15 Ocak 2015 Perşembe

“GÖZLERİ VAR AMA GÖRMEZ” ( A'RÂF SURESİ 179. AYET)



Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Edirne’de 30’ncu İl Müftüleri İstişare toplantısında şu sözleri sarf etti:
" Bir tarafta 12 milyon, son yıllarda son 10 yılda İslam coğrafyasında acılarla kıvranan İslam coğrafyasında 12 milyon insan katledildi. Yok edildi. Ama geçen hafta Paris’te yine aynı şekilde hiçbir bir müminin, hiçbir aklıselimin kabul etmeyeceği bir şekilde 12 insan hunharca katledildi. Ama 12 milyon insanının katline ses çıkarmayan insanlık, sadece 12 kişiye düzenlenen bir cinayet sebebiyle ayağa kalkmasını da hep birlikte ibretle izledik." Bu sözlerde bir şark kurnazlığı var. “Onların ölümüne üzülmeyin, onlar peygamberimizin karikatürünü yapmıştı ölmeyi hak ettiler” Görmez’in dilinin altındaki bakla aslında bu.

Sosyal medyada zaten karikatüristlerin öldürülmesine sevinenleri görüyoruz. Savunmasız insanları keleşle tarayıp öldüren canilere “mücahit” diyen “kahraman” diyenler bile var. Onlar bunu rahat rahat söylüyor, çünkü onlar önemli bir makamda değil; çekinmeleri için bir sebep yok. “Gebersinler ya oh, iyi oldu!” demeleri de bu rahatlıktan ileri geliyor. İşte Görmez’in de asıl söylemek istediği bu. Bunu açık açık söylese kıyametler kopacak, bu yüzden açık açık söyleyemiyor. Hayır, niyet okumuyorum; eğer demek istediği bu olmasa ardından şu sözler de gelmezdi: "Müslümanlar'ın kutsallarını aşağılayarak manevi işkenceler cinnet haline birer davetiye niteliği taşımaktadır. Acılarla kıvranan İslam coğrafyasında önce cinnet hallerini oluşturmak, sonra da kutsallarını aşağılayarak cinnet davetiyesi çıkarmak, hiçbir insana, çağdaş dünyaya yakışmaz." Bu sözler saldırıyı meşru göstermeye çalışmak değilse ne? “Müslümanların kutsallarını aşağılamak” öyle mi? Hani son zamanların harc-ı alem tabiriyle söyleyelim, velev ki diyelim. Velev ki aşağıladı, öldürmek mi lazım? Bırakın onu Allah cezalandırsın. Yoksa Allah’ın gücü yetmiyor mu; o yüzden mi siz tanrılığa soyunup onu cezalandırmaya kalkıyorsunuz? Böyle mi düşünüyorsunuz? İnancınıza yönelik en ufak bir şeyde tüylerinizin diken diken olmasının sebebi aslında tam olarak kalpten inanmamanız olabilir mi?
            
 Görmez’in söyledikleri bir yana söylemedikleri var. Ve aslında Görmez’in söylemedikleri onun bu saldırıyı desteklediğini gösteriyor. Söylemediği ne mi? Aczimendiler, bu saldırıyı gerçekleştirenler için gıyabi cenaze namazı kıldı, onları kahraman ilan ettiler ve Görmez çıt çıkarmadı. Eğer bu saldırının meşru olmadığını düşünseydi iki çift laf ederdi. Deniz Gezmiş’i anmaya suçu ve suçluyu övme adı altında soruşturmalar, kovuşturmalar, davalar açan cevval savcılarımızdan da maaşallah ses çıkmıyor. Bir de “Memlekette özgürlük yok, demokrasi yok” diyorlar. İşte Fransa’daki katliamı övmek bile serbest daha ne olsun?
            
 Sadece Aczimendiler olsa iyi, ortalık yıkılıyor; sosyal medya olsun, bir grup internet medyası olsun saldırıları övüyor Görmez yapmayın, etmeyin demiyor. Bunlar bir yana Görmez İslam aleminde öldürülen milyonları neden şimdi hatırladı? Madem İslam coğrafyasında yaşanan acılara ve katliamlara karşı bu kadar hassas, Suriye’de Müslümanları hem de kurşunla değil kafa kesip öldüren şanlı mücahitlere ve onlara dört bin tır yardım gönderen işbirlikçilerine böyle cevval bir çıkışı neden yapmadı? İslam coğrafyasındaki katliamlara karşı insanların duyarsızlığından yakınan Görmez’in bizzat kendisi bu katliamlara ses çıkarmadı ki.    
            
 Ya da mart ayında THY’nin Nijerya’daki teröristlere silah taşıdığı ortaya çıkmıştı. Hatta sızdırlan bir ses kaydında zatın biri: "Onlarca malzeme taşıyorum, Nijerya'ya gidiyor şu anda. Müslümanları mı öldürecek, Hıristiyanları mı? Vebal altındayız, haberin olsun" diyordu. Şu lafa bakar mısınız, “Müslümanları mı öldürecek, Hıristiyanları mı?” Konuşmasında “Eğer dünya bu ölümlerin hepsine ama hepsine, bu katliamların tamamına din, mezhep, coğrafya ve bölge ayırımı yapmazsızın aynı tepkiyi vermiyorsa, işte asıl insanlık o zaman tümüyle ölmeye mahkumdur” diyen Görmez neden o zaman çıkıp aynı sözleri söylemedi? Yahu din adamı kaçak bir yapı yaptırmak için binlerce ağaç kesildi, o kaçak saraya halkın parasıyla alınan bardaklar altın kaplama bir tanesinin fiyatı asgari ücretten fazla, bırak dışarıyı Gezi Parkı protestolarında bir sürü Müslüman evladı öldü… daha ne kepazelikler dönüyor. Ağzını açıyor musun?
            
 Ayrıca İslam dünyasında kan akıtanlar zaten bizzat Müslümanlar. Sen bir din adamı değil misin? Durdur onları. Zaten konuşmanda da “İslam'ın rahmet mesajını insanlığa yaymakla mükellef diyanet camiası” diye bir tabir kullanmışsın, o zaman yay haydi tutan mı var? Ama zaten Diyanet İşleri Başkanı’nın samimiyetini daha önce yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvet olayı patlak verdiğinde gördük. Bu kepazeliklerin çalıp çırpmanın rüşvetin günahından zerrece bahsetmeyen Görmez hırsızlara iki çift laf söylenince kıyametleri kopardı. Beddua etmenin ne kadar günah olduğunu söyledi.
            
 Yukarıda iktidarın yaptığı israfa Görmez’in ses çıkarmayışını eleştiriyorum ama zaten Görmez buna ses çıkaramazdı ki Görmez’e halkın parasıyla trilyonluk mersedes alındı zaten. Görmez buna da bir şey demedi, israfı seyretti. Neyi görmüyorsun Görmez? “Lehum kulûbun lâ yefkahûne bihâ ve lehum a’yunun lâ yubsırûne bihâ ve lehum âzânun lâ yesmeûne bihâ.” - Kur’an-ı Kerim A'RÂF-179 - ( Kalpleri vardır idrak edemezler, gözleri vardır görmezler, kulakları vardır işitmezler. )

Hiç yorum yok: