20 Mart 2009 Cuma

ALLAH KISKANÇMIŞ

Zaten Allah'ın birtakım sorunları olduğunu anlamıştım. Günde beş kez baş eğmen sürekli büyüksün yücesin diye pohpohlaman gerekiyor yoksa maazallah kolundan tuttuğu gibi cehenneme savuruverir. Bakın Kütübü Sitte'de Muhammed ne diyor:

Fasıl : KISKANÇLIK BÖLÜMÜ
Konu : Kıskançlık Hakkında
Ravi : Ebu Hüreyre
Hadis : Sa`d İbnu Ubade (ra) dedi ki: "Ey Allah`ın Resulü, ben zevcemle birlikte bir adam yakalasam, dört şahit getirinceye kadar ona mühlet mi tanıyacağım?" "Evet!" buyurdu Aleyhissalatu vesselam. Sa`d: "Asla dedi, seni hakla gönderen Zat-ı Zülcelal`e yemin olsun, şahid aramazdan önce kılıncımı indiririm." Resulullah (sav): "Şu efendinizin söylediğine bakın! Evet (biliyoruz ki) o kıskanç bir adamdır. Ama ben ondan da kıskancım, Allah da benden kıskanç"
HadisNo : 4308

Ekleyelim ki Sad bin Ubade psikopatlık derecesinde kıskançtır. Muhammed bu kıskançlığıyla meşhur adamdan daha da kıskançmış. Hatta Allah da Muhammed'den daha kıskançmış. Yahu bir ol diyeceğim bütün evreni yaratacağım bir de üstüne kıskanacağım. Yok bu kadarı fazla kimsenin yapamadığı hokus pokusla her şeyi yaratıp bir de kendi yarattıklarını kıskanmak yok arkadaş buna ne desem bilemiyorum.

Bakın şimdi Muhammed başka ne demiş Kütübü Sitte'de:

Fasil : KISKANÇLIK BÖLÜMÜ
Konu : Kıskançlık Hakkında
Ravi : İbnu Mes`ud
Hadis : Resulullah (sav)`ı işittim, şöyle diyordu: "Allah`dan daha kıskanç kimse yoktur. Bu sebeptendir ki fevahişin açığını da kapalısını da haram kıldı. Medihten Allah kadar hoşlanan bir kimse de yoktur. Bu sebeptendir ki nefsini medhetmiştir." HadisNo : 4307

Zaten Allah'ın kıskanç olduğu kendine ortak koşanları asla affetmeyip yakmasından belli:

Gerçekten, Allah, kendisine şirk koşulmasını bağışlamaz. Bunun dışında kalanı ise, dilediğini bağışlar. Kim Allah'a şirk koşarsa, doğrusu büyük bir günahla iftira etmiş olur. (NİSA SURESİ / 48)

Hiç şüphesiz, Allah, kendisine şirk koşanları bağışlamaz. Bunun dışında kalanlar ise, (onlardan) dilediğini bağışlar. Kim Allah'a şirk koşarsa elbette o uzak bir sapıklıkla sapmıştır. (NİSA SURESİ / 116)

Pekii Allah kimi kıskanmış ona da bir bakalım:

"Siz Ba'le tapıp da yaratıcıların en güzeli (olan Allah'ı) mı bırakıyorsunuz?"(SÂFFÂT–125)

E yok artık sen koskoca Allah kalk da bir putu kıskan. Pekii Muhammed bu fikri nerden araklamış. Yani Allah'ın kıskanç olduğu fikrini?

"Başka ilahlara tapmayacaksınız. Çünkü ben kıskanç bir RAB, kıskanç bir Tanrı'yım. (Mısır'dan Çıkış 34:14)"

İlgiinç Tevrat'taki bu kısım sanki Kuran'daki SAFFAT-125'in farklı bir söylenişi.

"Putların önünde eğilmeyecek, onlara tapmayacaksın. Çünkü ben, Tanrın RAB, kıskanç bir Tanrı'yım. Benden nefret edenin babasının işlediği suçun hesabını çocuklarından, üçüncü, dördüncü kuşaklardan sorarım." (Mısır'dan Çıkış 20:5)

Meğer Allah kıskançmış yaav.

Hiç yorum yok: