15 Mart 2009 Pazar

KUR'AN KİMİN SÖZÜDÜR?

Kuran’da bazı sözlerin Allah’a Değil de Muhammed’e ait sözler olduğu ortada. Bakalım şimdi: Ben size, O'nun tarafından gönderilmiş bir uyarıcı ve müjdeciyim.” (HUD-2)
Kuran Allah sözü ise Allah bize kim tarafından gönderilmiştir? Yoksa burada Muhammed’in konuştuğu gün gibi ortada mı?

Bir insana kim beddua eder? Gücü yetmeyen beddua eder onunla baş edemeyen beddua eder. “Ebu Leheb'in elleri kurusun; kurudu da!” (TEBBET-1)
Kim Ebu Leheb’in elini kurutsun? Allah bunu kimden istiyor? Başkasından dilemek yerine neden kendisi kurutmuyor yoksa gücü mü yetmiyor?

Bundan başka iki yerde (MÜNAFİKUN-4 ve TEVBE-30) aynen şu laf geçer: Allah onların canlarını alsın! Bu söz Allah'a ait bir söz mü?

Allah'ı ve Peygamber'ini incitenlere, Allah dünyada da ahirette de lanet eder; onlara alçaltıcı bir azap hazırlar.( AHZÂB - 57)
Bu da ne demek oluyor haydi peygamberi inciteni anladık da Allah’ı kim incitiyor? Nasıl yapıyor
bunu doğrusu Allah’ı incitebilecek kadar marifetli birini tebrik etmek gerekir.

Ayrıca bakınız Allah ne demiş:
Eğer o (Muhammed), Bize karşı, ona bazı sözler katmış olsaydı, Biz onu kuvvetle yakalardık, sonra onun şah damarını koparırdık. (HÂKKA /44-46)
Yahu en sevgili kulun bile seni incitse yakalayıp şah damarını koparacaksın da kefereleri niye yakalamadın onların şahdamarını niye koparmadın? Onların seni incitmesine nasıl izin verdin?

Belki de Allah’ın gücü yetmemiştir. Bakınız: Ey iman edenler, eğer siz Allah'a yardım ederseniz, O da size yardım eder ve sizin ayaklarınızı sağlamlaştırır. (MUHAMMED SURESİ-7)
Allah yardım istiyor. Tek başına bazı şeyleri yapamıyor.

Aslında bu kadar uğraşmaya hiiç gerek yok Kuran’ın Allah sözü mü Muhammed’in sözü mü olduğu zaten Kuran’da yazar:
Hiç şüphesiz o (Kur'an), çok şerefli bir elçinin sözüdür. (HÂKKA-40)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Allah sizi hidayete erdirsin......

YALIN OSGB dedi ki...

allah peygamberin cinsel isteklerini yerine getire dursun.