26 Mart 2009 Perşembe

HADİSLERDE ŞEYTAN

Öncelikle belirtelim ki bu hadisler en muteber kaynaklardan biri olan Kütübü Sitte'den sahih hadislerdir.

Muhammed'e göre Şeytan yer içer. Biz davet etmesek de ara sıra akşam yemeğine uğrayıp bir kayıntı çeker:



Fasıl : YİYECEKLER BÖLÜMÜ

Konu : Yeme Adabı

Ravi : Cabir

Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kişi evine döndüğü zaman içeri girerken ve yemek yerken Allah`ın adını zikrederse, şeytan (avenelerine): "Size burada gecelemek de yok akşam yemeği de yok!" der. Ama kişi, eve girerken Allah`ı zikreder fakat akşam yemeğini yerken zikretmezse, şeytan (avenelerine): "Akşam yemeğine kavuştunuz ama burada gecelemeniz mümkün değilr der. Adam eve girerken ve yemeğe başlarken "Bismillah!" diyerek Allah`ı zikretmezse, şeytan (avanelerine): "Yemeğe de yetiştiniz, yatmaya da!" der."

HadisNo : 3873





Şeytan arasıra bir yerlerden içimize girip damarlarımızda seyahat eder:



Fasıl : Nefsin Afetlerine Temas Eden Hadisler

Konu : Nefisle İlgili Eedebe Giren Hadisler

Ravi : Enes

Hadis : Resulullah (sa) buyurdular ki: "Şeytan insanoğlunda, kanın cereyanı gibi cereyan eder." HadisNo : 5904





Muhammed'e göre Şeytan solaktır:



Fasıl : YİYECEKLER BÖLÜMÜ

Konu : Yeme Adabı

Ravi : İbnu Ömer

Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Sizden kimse sakın sol eliyle yiyip içmesin. Çünkü şeytan soluyla yer içer."

HadisNo : 3874



Muhammed'e göre Şeytan kapkaççıdır, efendi efendi namaz kılarsanız bir şey yapmaz ama namaz kılarken sağa sola bakarsanız kaptığı gibi kaçar. Lakin neyi kapıp kaçar orası muğlak.



Fasıl : NAMAZ BÖLÜMÜ

Konu : Namazın Sekiz Şartı - Başka Meşguliyeti Terk

Ravi : Aişe

Hadis : Resulullah`a namazda sağa sola bakmak (iltifat) hususunda sordum. Şu cevabı verdi: "Bu bir kapıp kaçırmadır. Şeytan kulun namazından kapar kaçırır.

HadisNo : 2716

Eyvahlar olsun! Şeytan sağa sola bakan kulun bile namazından kapıp kaçırıyorsa sağı solu kontrol etmeden rükuya varan kula kimbilir ne yapar!





Şeytan yiyip içiyor ya hani e normal olarak da yiyen içen her canlı gibi o da işer s..ar. Yalnız anormal olan üzerimize işeyip s..ar.



Fasıl : NAMAZ BÖLÜMÜ

Konu : Gece Namazı

Ravi : İbnu Mes`ud

Hadis : Resulullah (sav)`ın yanında bir adamın zikri geçti ve sabaha kadar uyuduğu namaza kalkmadığı söylendi. Aleyhissalatu Vesselam: "Bu adamın kulağına şeytan işemiştir" buyurdu.

HadisNo : 3010





Şeytan hassas ince ruhlu bir tecavüzcüdür eğer et kokarsanız şehvet ve şefkatini uyandırırsınız olacaklardan biz (Ben resulünüz ve sevgili uşağım Allah CC) sorumlu değiliz. Gibi bir mana çıkıyor sanki şu hadisten:



Fasıl : YİYECEKLER BÖLÜMÜ

Konu : Yeme Adabı

Ravi : Ebu Hüreyre

Hadis : Resullullah (sav) buyurdular ki: "Şeytan muhakkak ki hassastır, cidden pek hassastır. Kendinizi ondan sakındırın. Kim elinde et kokusu olduğu halde geceler, sonra da kendisine bir fenalık ulaşırsa sakın ha nefsinden başkasını suçlamasın."

HadisNo : 3889

Bence Muhammed bunu hastayken yüksek ateş içinde sayıklamış enayinin teki de vayy ne hikmetli laf deyip yazmış.





Muhammed'e göre aramızda invizibıl (görünmez) melekler ve şeytanlar dolaşmakta ama horozlar melekleri eşekler de şeytanları görebilmekte fakat Allah eşeğe verdiği bu mahareti bizlerden esirgemiş. Yani bir eşek kadar bile değerimiz yok. Seni gidi Allah senii...



Fasıl : MUHTELİF NEV`E GİREN HADİSLER

Konu : Muhtelif Nev`de Hadisler

Ravi : Ebu Hureyre

Hadis : Resulullah (sa) buyurdular ki: "Horozların öttüğünü işittiğiniz vakit, Allah`tan lütuf ve ikramını talep edin. Zira onlar bir melek görmüştür. Merkebin anırmasını işittiğiniz zaman şeytandan Allah`a sığının. Çünkü o da bir şeytan görmüştür."

HadisNo : 5950





Namaz kılan cemaat dip dibe namaz kılmaz da arada boşluklar bırakırsa Şeytan da araya girip cemaatle beraber namaz kılar:



Fasıl : NAMAZ BÖLÜMÜ

Konu : Me`mum (İmama Uyan) İle İlgili Hükümler

Ravi : İbnu Ömer

Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Safları düz kılın, omuzları bir hizaya getirin, aradaki boşlukları kapatın, kardeşlerinizini (sizi düzeltmeye çalışan) ellerine arşı nezaketli olun. Arada şeytan gedikleri bırakmayın. Kim safa kavuşursa Allah ona kavuşur. Kim de saftan koparsa Allah da ondan kopar." HadisNo : 2817





Yiyen içen bir canlı ara sıra da kusar tabii, şeytan da kusuyormuş:



Fasıl : YİYECEKLER BÖLÜMÜ

Konu : Yeme Adabı

Ravi : Ümeyye İbnu Mahşiyy

Hadis : Resulullah (sav) otururken bir adam besmele çekmeden yemek yiyordu. Yemeğini yemiş, geriye tek lokması kalmıştı. Onun ağzına kaldırırken: "Bismillahi evvelehü ve ahirahu" dedi. Bunun üzerine Resulullah (sav) güldü ve: "Şeytan onunla birlikte yemeye devam etti. Ne zaman ki Allah`ın ismini zikretti, karnındakileri hep kustu" buyurdu.

HadisNo : 3872

Mide bulandırıcı bir hadis ıyy...





Muhammed'e göre Şeytan geceleri farelerle ittifak kurup evinizi kundaklar.



Fasıl : MUHTELİF NEV`E GİREN HADİSLER

Konu : Muhtelif Nev`de Hadisler

Ravi : İbnu Abbas

Hadis : Bir fare gelerek çektiği bir fitili Resulullah (sa)`ın önüne, üzerinde oturmakta olduğu hasır minderin üstüne bırakıp gitti. Fitil, hasırdan bir dirhem kadar bir yer yaktı. Bunun üzerine Aleyhissalatu vesselam: "Uyuyacağınız zaman kandillerinizi söndürün. Zira şeytan, böylelerine rehberlik edip böylesi işler yaptırarak sizi yakar" buyurdular.

HadisNo : 5946

Bunu sıradan bir insan söylese ya "Çüş!" deriz ya da nazik olmak istersek "Cozuttun mu sen?" deriz. Ama peygamber deyince hikmetli bir söz oluyor. Bu arada şeytanın canı kundakçılık yapmak isterse neden fareyle işbirliği yapıyor ki, farenin yardımı olmadan yapamaz mı sanki?





Şeytan uyurken solunuzdan yaklaşıp size kötü rüya göstertir uyanınca sol tarafınıza dönüp halıya tükürün şeytan artık size zarar veremez fakat hanımınız böyle bir pislik yaparsanız canınıza okur kuvvetle muhtemel. Ama siz yine de yapın, neden mi? İşte şu yüzden:



Fasıl : RÜYA TABİRİ BÖLÜMÜ

Konu : Rüya Ve Rüya Adabına Dair

Ravi : Ebu Katade

Hadis : Resulullah (sav)`ın şöyle söylediğini işitmiştir: "Rüya Allah`tan dır. Hulm (sıkıntılı rüya) şeytandandır. Öyle ise, sizden biri, hoşuna gitmeyen kötü bir rüya (hulm) görecek olursa sol tarafına tükürsün ve ondan Allah`a istiaze etsin (sığınsın). (Böyle yaparsa şeytan) kendisine asla zarar edemiyecektir."

HadisNo : 958





Muhammed'e göre kocası yokken yabancı kadınların yanına giderseniz şeytan size tecavüz ettirir. Sakın kadınlar yalnızken yanlarına varmayın sonra Allah muhafaza tecavüzcü olup çıkarsınız.



Fasıl : SEFER (YOLCULUK) VE ADABI BÖLÜMÜ

Konu : Seferden Dönüş

Ravi :

Hadis : Bir diğer rivayette şöyle gelmiştir: "[Resulullah (sav):] "Kocası gurbette olan (yabancı) kadınların yanına girmeyin, Zira şeytan, herbirinizin içinde, vücudunuzda kanın dolaştığı gibi, (kendisini hissettirmeden) dolaşır" buyurdu. Biz atılıp sorduk: "Sende de dolaşır mı?" "Bende de (dolaşır), ancak Allah bana yardım etti de (şeytanım) müslüman oldu."

HadisNo : 2200

Ne sapıkça ne iğrenç bir hadis. İnsana hakaret bir hadis, hem kadını hem erkeği aşağılayan çok çirkin bir hadis. Tabii Muhammed şeytanın Müslüman belli, nerden belli? Zeyd yokken eve gidip Zeynep'i açık saçık görülüp kadına vurulmandan ve yuvalarını yıkmandan belli.


Bir başka hadise göre de Şeytan namaz kılarken gelir ve namazın sonundaki tesbihatı unutturur hatta yatağa girdiğinizde artık ninni mi söyler yatağı mı sallar bilinmez gelip sizi siz Allah'ın adını zikretmeden uyutur.

Fasıl : DUA BÖLÜMÜ
Konu : İstiğfar; Tesbih; Tehlil; Tekbir; Tahmid Ve Havkale
Ravi : Abdullah İbnu Amr İbni`l-As
Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "İki haslet -veya iki hallet - vardır ki onları Müslüman bir kimse (devam üzere) söyleyecek olursa mutlaka cennete girer. Bu iki şey kolaydır. Kim onlarla amel ederse, azdır da... Her (farz) namazdan sonra on kere tesbih (sübhanallah), on kere tahmid (elhamdülillah), on kere tekbir (Allahu ekber) söylemekten ibarettir." (Abdullah der ki:) "Ben Resulullah (sav)`ın bunları söylerken parmaklarıyla saydığını gördüm. Resulullah devamla buyurdular: "Bunlar beş vakit itibariyle toplam olarak dilde yüzellidir. Mizanda bin beş yüzdür, "ikinci haslet" ise yatağa girince Allah`a yüz kere teşbih, tekbir ve tahmid`de bulunmanızdır. Bu da lisanda yüzdür, mizanda bindir. (Her ikisi toplam iki bin beş yüz eder.)" Resulullah (sav) sözlerine şöyle bir soru ile devam etti: "Hanginiz bir günde, gece ve gündüz iki bin beş yüz günah işler?" "Bunları niye söylemiyelim ey Allah`ın Resulü?" dediler. Şu cevabı verdi: "Şeytan, namazda iken her birinize gelir: "Şunu şunu hatırla" der, ve namazdan çıkıncaya kadar devam eder. (Bu hatırlatmaların neticesi olarak) kişi bu tesbihatı terk bile eder. Kişi yatağına girince de şeytan ona gelir, (zikir yapmasına imkan vermeden) uyutmaya çalışır ve uyutur da."
HadisNo : 1880


Sakın ha esnemeyin Allah siz esneyince ifrit olur. Namaz kılarken esnerseniz bunu şeytan yaptırır ama siz namaz kılarken esnemeyin şeytana değil de size günah olur. Allah'ın gücü Şeytan'a yetmez ama sizi bir güzel kızartır.

Fasıl : SOHBET BÖLÜMÜ
Konu : Hapşırma Ve Esneme Hakkında
Ravi : Ebu Hüreyre
Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Allah hapşırmayı sever, esnemeden hoşlanmaz. Öyleyse sizden biri hapşırır ve Allah`a hamdederse, bunu işiten her müslüman üzerine, yerhamukallah demesi hak (bir vazife)dir. Ancak esnemeye gelince, işte bu, şeytandandır. Biriniz namazda esneyecek olursa, imkan nisbetinde kendini tutsun ve "hah" diye ses çıkarmasın. Zira buy şeytandandır, şeytan kendisine gülüyor demektir."
HadisNo : 3397


Şeytan zamanının büyük bir kısmını Kadıköy'deki Zeynep Kamil Hastanesi'nde ya de çeşitli sağlık kurumlarının doğum kliniklerinde geçirir. Habire hastane hastane koşar ömrü ebelere kadın doğum doktorlarına refiklikle geçer.

Fasıl : TEFSİR BÖLÜMÜ - ESBAB-I NÜZULE DAİR
Konu : Al-i İmran Suresi
Ravi : Ebu Hüreyre
Hadis : Resulullah (sav) buyurdular: "Yeni doğan her insan yavrusuna, doğduğu anda şeytan mutlaka bir dürter. Yavru, onun dürtmesi (nin verdiği rahatsızlık) sebebiyle bağırarak ağlar. Hazret-i Meryem ve onun oğlu İsa bundan hariçtir." Ebu Hüreyre sözüne devamla: "İsterseniz şu ayeti de okuyun dedi: Meryem: "...Ben onu da soyunu da kovulmuş şeytandan sana sığındırırım" dedi (Al-i İmran, 36).
HadisNo : 518
Bakın Allah İsa'ya kıyamamış da ona kıyak geçmiş ama Muhammed'i bile şeytana dürttürmüş. Anlaşılan o ki Şeytan Muhammed'i kafasından dürtmüş.


Sıradaki hadise bayılıyorum yav... Şeytan ağzınızdan çıkan kelimelere göre ebat değiştiriyormuş meğer.

Fasıl : SOHBET BÖLÜMÜ
Konu : Binme Ve Terkiye Alma
Ravi : Ebu`l-Müleyh
Hadis : Ravi, bir adamdan naklen demiştir ki: "Ben Resulullah (sav)`ın terkisinde idim. Hayvanın ayağı kaydı, Ben, "Kör şeytan!" demiş bulundum. Bana: "Böyle söyleme, zira böyle söylersen o büyür, hatta ev kadar olur ve "kendi gücümle onu yere attım!" der. Fakat sen: "Bismillah!" de, zira böyle söylersen o küçülür ve sinek kadar olur."
HadisNo : 3413



Şeytan ezan sesinden ossura ossura kaçar. Eğer ezan okunurken zaart diye bir ses duyarsanız Şeytan kaçıyor demektir. Yüzümüze gözümüze işşediği yetmiyor bir de ortamı kokutuyor pis Şeytan.

Fasil : NAMAZ BÖLÜMÜ

Konu : Ezanın Fazileti

Ravi :

Hadis : Müslim`in diğer bir rivayetinde şöyle denmiştir: "Şeytan namaz için okunan ezanı işitti mi kaçar. Müezzinin sesini işitmemek için sesli sesli yellenir. (Ezan bitip müezzin) susunca geri döner ve vesvese verir. İkameti işittiği zaman, müezzini duymamak için gider, susunca geri döner ve vesvese verir."

HadisNo : 2434

Yav bu şeytan bırakmaz mı rahat bir uyuyalım. Gece uyuduğumuz odaya gelip ensemize düğüm atarmış bir de. (Artık nasıl oluyorsa)

Fasıl : NAMAZ BÖLÜMÜ

Konu : Gece Namazı

Ravi : Ebu Hüreyre

Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: Biriniz uyuyunca ensesine şeytan üç düğüm atar. Her düğümü atarken, düğüm yerine eliyle vurarak "üzerine uzun bir gece olsun, yat" dilediğinde bulunur. Adam uyanır ve Allah`ı zikrederse bir düğüm çözülür, abdest alacak olursa bir düğüm daha çözülür, namaz kılarsa bütün düğümler çözülür ve böylece canlı ve hoş bir halet-i ruhiye ile sabaha erer. Aksi halde habis ruhlu (içi kararmış) ve uyuşuk bir halde sabaha erer."

HadisNo : 3009

Yahu Şeytan tüm bunları yaparken Allah neden onu seyrediyor? Bu Allah dedikleri put ne işe yarıyor niye gelip kurtarmıyor bizi şu ossurukçu Şeytan'dan?

4 yorum:

Adsız dedi ki...

bu şeytanın yaptıklarını görünce vay be bu şeytan erinde olmak isterdim diyor. saçma sapan şeyler

Yaşlı Kuzgun dedi ki...

paylaşımın için saol

Unknown dedi ki...

akıllı olun kardeşim hadisler,ALLAH CC, PEYGAMBER ve digerleri ile dalga geçilmez TAMAMMI

Yüce Manitu dedi ki...

Wephard kimseyle dalga geçtiğimiz yok. Var olanı ortaya koyuyoruz. Yazdıklarım kendi uydurmam değil tamamen İslami kaynaklardan derledim hem de en sağlamından. Kütübü Sitte hadisleriyle konuşuyorum, sen neyle konuşuyorsun peki?