14 Mart 2009 Cumartesi

MUHAMMED'İN EVLATLIĞININ KARISIYLA EVLENMESİ

Zeyd bin Haris Muhammed onu önce köle olarak satın almış sonra da evlatlık edinmiş. Zeyd Muhammed'in halasının kızı Zeynep'le evlenmiş. Muhammed bir gün Zeyd yokken eve geliyor Zeynep'i biraz açık saçık bir kıyafet içinde görüp arzuluyor. Sonrası malum o zamana kadar evlatlığın karısıyla evlenmek yasakken birden serbest oluyor ve hatta ayet iniyor. İşin ilginç tarafı bu kural kalkacaksa yani evlatlığın karısı ile evlenmek yasak olmaktan çıkacaksa bu yasak anlamsızsa sadece yasağı kaldıran bir ayet inebilirdi ille de birinin yapması bir örnek olması gerekse Muhammed yerine bir başkası evlatlığının karısıyla evlenebilirdi.

Bakınız Kuran'da Muhammed ne diyor:

Allah ve Peygamber'i bir şeye hükmettiği zaman, inanan erkek ve kadına artık işlerinde başka yolu seçmek yaraşmaz. Allah'a ve Peygamber'e baş kaldıran şüphesiz apaçık bir şekilde sapmış olur.( AHZÂB - 36)

Hemen arkasından gelen ayet ne diyor:

Hani sen, Allah'ın kendisine nimet verdiği ve senin de kendisine nimet verdiğin kişiye: "Eşini yanında tut ve Allah'tan sakın" diyordun; insanlardan çekinerek Allah'ın açığa vuracağı şeyi kendi nefsinde saklı tutuyordun; oysa Allah, kendisinden çekinmene çok daha layıktı. Artık Zeyd, ondan ilişkisini kesince, biz onu seninle evlendirdik; ki böylelikle evlatlıklarının kendilerinden ilişkilerini kestikleri (kadınları boşadıkları) zaman, onlarla evlenme konusunda mü'minler üzerine bir güçlük olmasın. Allah'ın emri yerine getirilmiştir. (AHZÂB -37)

Neyse Muhammed Zeynep'i anasından babasından değil Zeyd'den istiyor. Yani kocasından istiyor. Oha dedirten bir durum bu. 37. ayete bakarsak şu Ahzab suresini indirmeden evvel biraz utanman varmış insanlardan çekinebiliyormuşsun evladın yerindeki adamı gavat yerine koyup karısını da alınca çekinme utanma da kalmadı sende. Bakalım Kütübü Sitte'ye görelim Muhammed ne yapmış:

Fasil : NİKAH BÖLÜMÜ
Konu : Resulullah (sav)`ın Zevceleri
Ravi : Enes
Hadis : Zeyneb`in iddeti tamamlanınca, Resulullah (sav), Zeyd (ra)`e: "Git onu bana (kendinden) iste\" dedi. Zeyd gitti, Zeyneb`e geldiği zaman hamurunu yoğuruyordu. Zeyd der ki: "Onu gördüğüm zaman içimde bir zorluk hissettim, ona bakamaz hale geldim. Sırtımı ona çevirerek, geri geri yaklaştım ve: "Ey Zeyneb! Beni Resulullah (sav) gönderdi. Seni istiyor" dedim. Zeyneb: "(Ben (istihare yoluyla) Rabbimle istişare etmeden bir şey yapacak durumda değilim!" dedi ve kalkıp mescide gitti. Derken Resulullah`a vahiy geldi. Aleyhissalatu vesselam kalkıp izin almadan Zeyneb`in evine girdi. Zeyd der ki: Gündüzün ilerlemesiyle Resulullah (sav)`ın bize ekmek ve et yedirdiğini gördük. Yemekten sonra halk çıkmış, bazı kimseler evde kalmış sohbet ediyordu. Resulullah (sav) da çıktı, peşinden ben de çıktım. Hanımlarının hücrelerine birer birer uğrayıp selam vermeye başladı. Onlar: "Ey Allah`ın Resulü (yeni) hanımını nasıl buldun?" diyorlardı. Hz. Enes (ra) der ki: "Bilemiyorum, halk çıktı!" diye ben mi haber verdim, başkası mı haber verdi. Aleyhissalatu vesselam gelip evine girdi. Ben de beraber girmek istedim. Benimle kendi arasına perde çekti. Örtünme ayeti nazil oldu. Halk, kendilerine verilen öğütten derslerini aldı: "Ey iman edenler! Yemek için davet olunmadan Peygamber`in evine girip de orada yemek vaktini beklemeyin. Davet edildiğinizde ise girin, fakat yemeğinizi yedikten sonra sohbete dalmadan dağılın. Bu hareketiniz Peygamer`e eziyet verir. O da size bunu açıklamaktan sıkılır. Allah ise hakkı açıklamaktan çekinmez" (Ahzab 53). HadisNo : 5615

Adam aynı evde kaldığı kadının yüzüne bakamadan ne diyor? Helal sana bu yollar Muhammed! Kim tutar seni önce ben bir işe karar verdim mi itiraz edenin ağzına s..arım de sonra da evlatlığının karısını kendine iste. Ne Zeynep'in itiraz şansı olsun ne de Zeyd'in. Bravo yani tam peygambere yakışır bir davranış. Bir de başka işi yokmuş gibi Allah gökyüzünden sana nikah kıysın.

Ya Allahçım bu aralar ben de boştayım bana da bir güzellik yap hıı... Olur mu? Bak gece gündüz Müslümanlara Kuran hadis öğretiyorum benim bu hakkımı ne yapsan ödeyemezsin şöyle iyisinden bir tane de yucemanitu kuluna ayarla yav. Ama bak ben namuslu adamım öyle evli mevli olmasın bekar bir hatun bul bana.

Uyanın Müslüman arkadaşlar uyanın, bizim gibi eleştirel gözle bakan ve sorgulayan insanlar var gece gündüz arıyor tarıyor çalışıyor sonra da gerçekleri hazır bir şekilde önünüze seriyoruz. Size tek düşen şey var bunları okuyup bir düşünmek. O kadar daha ne kadar bu dinin iğrenç yalanlarıyla avunacaksınız? Hala razı mısınız kandırılmaya?

1 yorum:

YALIN OSGB dedi ki...

bu hadis ve ayetleri kac tane müslüman biliyorki. sen üzerine düşen görevi yaptın. bir televizyon programında seni görmek dilegiyle.

şu anlattıklarını youtube kanalıyla yayınlasan olay olur. facebookta felan paylaşırız cok eglenceli olur.

yorumları felan okumak :)

saçma müslüman yorumları neler diyecek cok merak ediyorum.