21 Nisan 2009 Salı

AY'A GİDİŞ KURAN'DA VARDIR İDDİASINA CEVAP

Ondördüne girdiği zaman Ay'a; siz, gerçekten tabakadan tabakaya bineceksiniz. Şu halde onlara ne oluyor ki iman etmiyorlar? (İnşikak Suresi, 18-20)
“Mucize İddiası:Yukarıdaki ayetlerde Ay'a dikkat çekildikten sonra tabakadan tabakaya binip geçileceği söylenmiştir. "Terkebu" ifadesi, (vasıtaya) binmek, bir yol üzerinde yürümek, peşine düşmek, takip etmek, girişmek, kalkışmak, katılmak, hakim olmak anlamlarına gelen "rakibe" fiilinden türemiştir. Bu anlamlar göz önünde bulundurulduğunda, "tabakadan tabakaya binip geçeceksiniz" ifadesinde, binilecek bir araca işaret ediliyor olması muhtemeldir.”


Bakalım o halde: “Yemin ederim şafağa, Geceye ve içinde topladıklarına, Dolunay hâlindeki aya ki, Şüphesiz siz hâlden hâle geçeceksiniz. Böyleyken onlara ne oluyor da iman etmiyorlar?” (İNŞİKAK 16-20)

Gördüğünüz gibi ayeti parça parça bölüp bükebilecekleri saptırabilecekleri kadarını kullanıyorlar. Oysa apaçık görülüyor ki burada Allah Ay’a yemin ediyor. Halden hale geçmek ise yaşıyorken dünya hayatında iken ölmek. Çünkü hemen arkasından “ne oluyor da iman etmiyorlar” diyor. Ayrıca biraz daha ileride 24. ayette: “Öyle ise sen onlara elem dolu bir azabı müjdele!” diyor. Uzun sözün kısası burda bir çarpıtma yapıldığı açık ve nettir.

Hiç yorum yok: