15 Nisan 2009 Çarşamba

KURAN'IN HURMA MUCİZESİ İDDİASI

Mucize İddiası:
"Hurma, Kuran'da pek çok ayette bahsi geçen, cennet nimetleri arasında "eşsiz-hurma" (Rahman Suresi, 68) ifadesiyle nitelendirilen bir meyvedir. Allah'ın Kuran'da bildirdiği bu meyve incelendiğinde, pek çok önemli özelliği olduğu ortaya çıkmaktadır. Bilinen en eski bitki çeşitlerinden biri olan hurma, günümüzde lezzetinin yanı sıra besleyici özelliği nedeniyle de tercih edilen bir besindir. Her geçen gün keşfedilen faydaları hurmayı, hem gıda hem de ilaç olarak kullanılan bir besin haline getirmiştir. Hurmanın sahip olduğu bu özelliklere Meryem Suresi'nde dikkat çekilmiştir.
Derken doğum sancısı onu bir hurma dalına sürükledi. Dedi ki: "Keşke bundan önce ölseydim de, hafızalardan silinip unutuluverseydim." Altından (bir ses) ona seslendi: "Hüzne kapılma, Rabbin senin alt (yan)ında bir ark kılmıştır." Hurma dalını kendine doğru salla, üzerine henüz oluşmuş-taze hurma dökülüversin." Artık, ye, iç, gözün aydın olsun... (Meryem Suresi, 23-26)"


Şimdi burda hurma çok faydalıdır diye bir şey var mı? Yok. Hurma ağacına gidiyor. Çünkü Muhammed’in bulunduğu civarda hurma ağaçları var. Mesela brokoli tarlasına da gidebilirdi ki bu daha mantıklı olurdu.

Çünkü brokoli Roma İmparatorluğu’nda biliniyordu. Ve Meryem Roma İmp. Zamanında yaşadı. İnanmayan bu iki bilgiyi araştırsın da görsün ayrıca brokoli hurmadan kırk kat daha faydalıdır. Bakınız: Brokoli lifli bir besindir ve bağırsaktaki toksinlerin atılmasına yardım eder. A,C ve E vitaminlerini bolca ihtiva eder. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Demir, potasyum, selen gibi mineraller içerir. Ayrıca bol miktarda kalsiyum vardır, kemiklere iyi gelir. Meme, prostat ve bağırsak kanserlerini önleyici ve tedaviye yardımcıdır. İçerdiği indol türevleri vücudun hormon dengesini düzenler. Brokolinin faydaları saymakla bitmez. Ama Muhammed ne bilsin brokoliyi? Varsa yoksa hurma, zeytin, incir gibi yediği bildiği şeyler var.

Hiç yorum yok: