14 Nisan 2009 Salı

MUCİZE İDDİASI: KURAN'IN YASAKLADIĞI DOMUZ ETİ SAĞLIĞA ZARARLI

Domuz etinde trişin olma ihtimalini ileri sürerek domuzun sağlığa zararlı olduğunu söyleyenler var ve güya Kuran bu domuzu zararlı diye yasaklamış.
Domuzda trişin olabilirmiş. Bir kere koyundan da şarbon bulaşabilir koyun helaldir, oysa şarbon çok tehlikeli bir zoonoz. Ayrıca trişin domuz eti pişirilince ölür. Trişinin ölmesi için 70 derece sıcaklık yeterlidir. Bu sıcaklığa da piknik tüpünün üstünde pişirseniz bile gayet rahat ulaşırsınız.

Domuz kendi pisliğini yer derler oysa tavuk açıktaki her hayvanın pisliğini karıştırır. Tavuk haram değildir, yenir.Domuz eşini kıskanmaz derler. Yahu keçi ya da koyun eşini mi kıskanır sanki?Bütün bunları bırakalım Avrupalılar domuz yer eğer domuz zararlı olsa idi Avrupa'nın hastalıktan kırılması lazımdı oysa Avrupalıların daha dinç olduğunu ve daha uzun yaşadığını biliyoruz.

Bunlar safsata anladık, peki neden yasaktır domuz? Çünkü domuz Yahudilerde de yasaktır ve Muhammed Kuran'daki pek çok şeyi Tevrat'tan araklamıştır. Peki domuz Yahudilikte neden yasaktır? İşte buna dikkat etmek gerek. Yahudilik nerde doğmuştu? Mısır'da.

Eski Mısır'da domuz pis kabul edilir. Domuza değenin elbiseleriyle beraber Nil nehrine atlayıp yıkanması gerekir. Sadece bir yılda iki kez tanrılara domuz kurban ederler ve bu zamanlarda domuz yerler yılın geri kalan kısmında domuz yemezler. Domuz çobanları tapınaklara sokulmaz. Bunlara kızda verilmez kendi aralarında evlenirler. İşte Museviliğin ortaya çıktığı Eski Mısır'daki tuhaf gelenek. Museviler bunu Mısırlılardan alıyor Muhammed de Tevrat'tan.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Güzel ve yerinde bir tesbit. Kutlarım seni yüce manitu.

ve sancılı bir not : yaklaşık iki aydır tüm yazılarını okuyor ve izliyorum seni. Birçok arkadaşıma da öneriyorum. takdir ediyor ve yazılarının devamını diliyorum. Sancılarım ise yazılarına yorum yazamamamaktan kaynaklanıyor. bağışlamanı dilerim zira geröekten de yazmaya pek vaktim olmuyor bu sıralar.
saygılar
sevgiler

karabudun17

Yüce Manitu dedi ki...

Teşekkür ederim. Bir sitede Kuran'la ilgili bir eleştirim vardı. Bir Müslüman "sana bu uğraşından sonra Nobel ödülü mü veriyorlar?" diye yazmıştı. Eğer yazılarım faydalı olabiliyorsa insanlar bilgi ediniyor ayıkıyorsa ve başkalarını ayıktırıyorsa ne mutlu bana en büyük ödül işte bu. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Sanırım ateist platformda da yazıyorsun. Oraya eskiden üye idim. İnanılmaz yazılar yazmıştım. Belki halen duruyordur. fakat yönetim masasındaki kardeş görünümlü bazı lavukların kendi ayaklarına kurşun sıkmaları tadındaki tutumları nedeniyle oreadan ayrılarak " duruş" gösterdim. Orayla ilgim kalmadı zerre kadar ama ben çıktıktan sonra girmişsin oraya besbelli ki...
Yine orada da olsa yazamanı dilerim. Önemli olan yazıların ve çevreye verdiği geçici olamayan uyarılarıdır...
ve iyi ki blog denen bir olgu da varmış ki..
Buradaki yazılarını zevkle ve gönençle okuyor, okumakla da kalmayıp bu yazıları çoğaltarak tüm dost ve Yoldaşlarıma yolluyorum.

İyi iş çıkarıyorsun manitu kardeş..
kutluyor
sevgi ve saygıyla gözlerinden öpüyorum.!

not : her yazıya yorum yazılmayışı, okunmuyor ya da ilgilenilmiyor anlamına gelmesin lütfen...
İlgiyle izleniyorsun.. takdir ediliyorsun ve yazıların inanılmaz yerlere ulaşıyor.
Dostlukla..

aa dedi ki...

iyi gunler ne oldu sapkinca yazilarin suyami dustu alsana domuz yiyenlerin sonu, domuz gribi :D

Yüce Manitu dedi ki...

Kuş gribini unutmak için kuş kadar akıl sahibi olmak lazım itlaf edilen koyunları unutmadık. Kuş gribi. O zaman tavuk da haram olmalıydı. Delidana paniğini unutmadık demek inek eti de haram olmalı.

ibrahim dedi ki...

Yüce manitumusun, manitamısın ne haltsın, bırak bu işleri. Sanane? sen ye domuz etini, kimse sana karışmaz merak etme.

Yüce Manitu dedi ki...

İbrahim misin ib.e misin sanane burda yazılanlardan beğenmiyorsan girme okuma yeter yahu bir sürü alay hakaret artık blogum senin gibi dangalaklar nedeniyle yoruma kapalı.

YALIN OSGB dedi ki...

domuz yesek bunlar münafık, bunlar kafir diyerek üstümüze saldıracak grubu düşünemiyorum.

adamlar şenlik yapmak için sivasta toplanınca onları nasıl yaktı müslümanlar unutmadınız sanırım.

misyonerlik yapiyor diye adamların kafalarını kesen müslümanlar hala gündemde.

danıştayı basıp türban putunu nasıl yasaklarsınız diyerek insanları kurşunlayan müslüman avukat cezaevinde.