2 Nisan 2009 Perşembe

SUÇ KÂFİRİN Mİ ONU YARADANIN MI?

Eğer Rabbin dileseydi, insanları elbette tek bir ümmet kılardı. Oysa, onlar, anlaşmazlığı sürdürmektedirler: (HUD SURESİ / 118)

Eğer Allah dileseydi, sizi tek bir ümmet kılardı; ancak dilediğini saptırır, dilediğini hidayete erdirir. Yaptıklarınızdan muhakkak sorumlu tutulacaksınız. (NAHL SURESİ / 93)

Eğer Allah dileseydi, onları her halde tek bir ümmet kılardı. Ancak O, dilediğini kendi rahmetine sokar. Zalimlere gelince; onlar için ne bir veli vardır, ne bir yardımcı (bulursun). (ŞURA SURESİ / 8)

Eğer biz dilemiş olsaydık, her bir nefse kendi hidayetini verirdik. Fakat benden çıkan şu söz gerçekleşecektir: "Andolsun, cehennemi cinlerden ve insanlardan (İnkâr edenlerle) tamamıyla dolduracağım." (SECDE SURESİ / 13)

Şimdi yukarıdaki ayetlere bir bakalım.

Eğer rab dileseymiş bizi tek bir ümmet kılarmış ama dilememiş anlaşmazlığa düşmemizi uygun bulmuş. Neden?

Bazılarımızı canı öyle istiyor saptırıyor bazılarımızı ise hidayete erdiriyor bizlerle böyle oyun oynuyor. Sonra ne diyor? Yaptıklarımızdan sorumluymuşuz. İyi de sen bize dilediğini yaptırıyorsun neden biz sorumlu olacağız?

Nedeni şu önce cehennemi yaratmış sonra bunu dolduracağına yemin etmiş. Zaten yemin etmek adetidir rabbimizin iki lafından biri yemin neyse. Ağzından bu yemin çıktı diye bizi saptırıyormuş.

Hatta Allah tutar bir adım daha ileri gider ve bazılarımızı daha yaratırkan cehennem için yarattığını itiraf eder:

Rabbinin rahmet ettikleri dışında. Onları bunun için yarattı. Böylece Rabbinin (şu) sözü tamamlanıp gerçekleşmiştir: "Andolsun, cehennemi cinlerden ve insanlardan, (kafirlerin) tümüyle dolduracağım." (HUD SURESİ / 119)

Andolsun, cehennem için cinlerden ve insanlardan çok sayıda kişi yarattık (hazırladık). Kalbleri vardır bununla kavrayıp-anlamazlar, gözleri vardır bununla görmezler, kulakları vardır bununla işitmezler. Bunlar hayvanlar gibidir, hatta daha aşağılıktırlar. İşte bunlar gafil olanlardır. (A'RAF SURESİ / 179)

Hem Cehennem için yaratıyor hem de sövmesi cabası.

Peki Allah daha baştan yemin etmiş ve kendi yaptığı bir hatadan dolayı insanları yakmaya karar vermiş ama bakın ne şekilde ballandıra ballandıra anlatıyor işkenceleri bir ruh hastası ne kadar sapık, acımasız ne kadar vahşet düşkünü olursa olsun bu tarz işkenceleri yapamaz hele ki işkence ettiklerinin çözülüp yalvarmaları karşısında yumuşamak şöyle dursun adeta orgazma benzeyen bir haz var. Buyrun:

İşte bu; tatsınlar onu: Kaynar su ve irin. (SAD SURESİ / 57)

Doğrusu biz kafirlere zincirler, demir halkalar (tomruklar) ve çılgınca yanan bir ateş hazırladık. (İNSAN SURESİ / 4)

Ayetlerimize karşı inkâra sapanları şüphesiz ateşe sokacağız. Derileri yanıp döküldükçe, azabı tadmaları için onları başka derilerle değiştireceğiz. Gerçekten, Allah, güçlü ve üstün olandır, hüküm ve hikmet sahibidir. (NİSA SURESİ / 56)

Bunların üzerlerinin cehennem ateşinde kızdırılacağı gün, onların alınları, böğürleri ve sırtları bunlarla dağlanacak (ve:) "İşte bu, kendiniz için yığıp-sakladıklarınızdır; yığıp-sakladıklarınızı tadın" (denilecek). (TEVBE SURESİ / 35)

(Böylesinin) Önünde cehennem vardır ve (orada) irinli sudan içirilecektir. (İBRAHİM SURESİ / 16)

Yutkunmaya çabalayacak ve boğazından geçirmeyi başaramıyacak, ona her yandan ölüm gelecek, oysa ölmeyecek de. Ardından daha katı bir azab olacak. (İBRAHİM SURESİ / 17)

Orda kendileri için, 'kemikleri çatırdatan inlemeler' vardır. Onlar orda işitmezler de. (ENBİYA SURESİ / 100)

Fasık olanlar içinse, artık onların da barınma yeri ateştir. Oradan her çıkmak istediklerinde, geri çevrilirler ve onlara: "Kendisini yalanladığınız ateş azabını tadın" denir. (SECDE SURESİ / 20)

Ne zaman ordan, sarsıcı-üzüntüden çıkmak isterlerse, oraya geri çevrilirler ve (onlara:) "Yakıcı azabı tadın" (denir). (HAC SURESİ / 22)

Ateş, onların yüzlerini yalayarak yakar da onun içinde onlar, (etleri sıyrılmış olarak sırıtan) dişleriyle kalıverirler. (MÜ'MİNUN SURESİ / 104)

Bakınız Cehennem'e atılan insanlar nasıl yalvarıyor:
"Rabbimiz, bizi (ateşin) içinden çıkar, eğer yine (inkâra) dönersek, artık gerçekten zalim kimseler oluruz." (MÜ'MİNUN SURESİ / 107)
Allah da onlara nasıl karşılık veriyor:
Der ki: "Onun içine sinin ve benimle söyleşmeyin." (MÜ'MİNUN SURESİ / 108)

İnsanlar Allah'ın işkenceleri sonucu yok olmayı nasıl da istiyorlar:
Elleri boyunlarına bağlı olarak, sıkışık bir yerine atıldıkları zaman, orada yok oluşu isteyip-çağırırlar. (FURKAN SURESİ / 13)
Bakınız işkencecileri (Allah) onlara nasıl karşılık veriyor:
Bugün bir yok oluşu çağırmayın, bir çok (kere) yok oluşu isteyip-çağırın. (FURKAN SURESİ / 14)

Yine bir yakarış ve karşılık:
İçinde onlar (şöyle) çığlık atarlar: "Rabbimiz, bizi çıkar, yaptığımızdan başka salih bir amelde bulunalım." Size orda (dünyada), öğüt alabilecek olanın öğüt alabileceği kadar ömür vermedik mi? Size uyaran da gelmişti. Öyleyse (azabı) tadın; artık zalimler için bir yardımcı yoktur. (FATIR SURESİ / 37)

Allah büyük bir hazla onlar sussa da susmuyorve ağzından zevk sözcükleri dökülüyor:
Şimdi tadın. Size artık azabtan başkasını arttırmayacağız; (NEBE' SURESİ / 30)

Hani bir de ahh, ohh... dese tam olacak. İnsanlar azap içinde yanacak kavrulacak kanlı irin içecek hatta içemeyecek bile irin boğazlarına takılıp kalacak akıl almaz işkenceler altında inleyecek ve yalvaracak Allah da onları affetmeyecek sırf bir gün canı sıkılmış da Cehennem’i doldurmaya yemin etmiş diye. Bu sözler bir sapığın bir psikopatın sözleri mi yoksa Allah’ın sözleri mi? Bunları daha evvel görmemiş olsanız ve bu sözlerin yanında sure adı ve ayet numarası olmasa bu sözleri söyleyen hakkında ne düşünürdünüz? Adı anılınca secdeye kapanılacak saygıdeğer biri mi derdiniz yoksa “OOOha! Bu ne sapıklık. Yuh!” mu derdiniz?

3 yorum:

Adsız dedi ki...

selam manitu ben mervoş:)
öncelike şunu sööliim gerçekten güzel bloğun var..çok doğru şeylere değinmişin..
bnm zaten en çok kafama takıln bu konuydu yani suç kafirinmi yoksa onu yardanınmmı?
bu konunu ateistplatforumda da okumuştum zaten..
burda gösterdiğin ayetleri alıntı yaparak bir islami forumda sordum ama cevap alamadan banlandım...
gerçekten çok güzel bir paylaşım olmuş..
konularının devamını dilerim..
EMEĞİNE SAĞLIK...

Güneş Gerçek dedi ki...

Merhaba Ulu Manitu,
Değerli emeklerini için çok teşekkür ediyorum.
Referans alacağım çok bilgi var. Bu yazıda Din'i
tüm gerçekliğiyle deşifre etmişsin. Saygılarımla.

uyanis dedi ki...

sayfanda yazdiklarini print edip tum dostlarima ve akrabalarima okutmayi bir insanlik gorevi olarak goruyorum, cig gibi buyuyen dusunen bariscil nesiller icin bunu yapmamiz lazim, ilerde yazmayi planladigim kitabim icinde referanslarimdan birisiniz, bu sitede yazdiklarinizin daha genis kitlelere ulasmasi icin youtube gibi goruntusel mekanlarida kullanmanizi cok isterim cunku muslumanlar okumak arastirmak yerine dinlemeyi severler.. supersin...