15 Nisan 2009 Çarşamba

KURAN'DA RETİNA VAR İDDİASI

(Bu bölüm Ömer Çelakıl'ın "Kur'an-ı Kerim'de Evrenin Yapıtaşları" kitabından faydalanılarak hazırlanmıştır. Bu bölümde doğruluğu teyit edilmiş tespitlere yer verilmiştir.)
Retina, görmemizi sağlayan hücrelerin bulunduğu göz tabakasıdır. Kuran'ın indirildiği dönemde görme işlevini sağlayan bu tabaka bilinmiyordu ve retina kelimesi de kullanılan bir terim değildi. Ancak Kuran'da "Retina" kelimesini oluşturan harfler, tek bir ayette -Fatır Suresi'nin 8. ayetinde- yan yana gelmektedir. Üstelik bu ayette "görmekten" ve "göstermekten" bahsedilmektedir; dolayısıyla retinaya işaret olması kuvvetle muhtemeldir. (En doğrusunu Allah bilir.)
Kötü ameli kendisine süslü gösterilip de onu güzel gören kimse (güzeli güzel, çirkini çirkin gören kimse gibi midir?) Şüphesiz Allah, dilediğini saptırır, dilediğini hidayete erdirir... (Fatır Suresi, 8)

Görmeyi sağlayan retina kelimesinin geçtiği bu ayette, "görmek" anlamına gelen Arapça "raa" fiilinden bahsedilmektedir. Sonraki ayetlere bakıldığında, aynı surenin 19. ayetinde "Kör ve gören bir olmaz" cümlesi geçmektedir. Bilindiği gibi retina hasarları kalıcı körlüğe neden olmaktadır. Sonraki 20. ayette ise "Karanlıklarla aydınlık bir olmaz" ifadesi geçmektedir ki; bu anlatım retinanın ışığa duyarlı hücrelerden oluşması bakımından çok manidardır. Bu saydığımız ayetlerdeki görmeyle ilgili ifadeler tüm Kuran'da çok nadir geçmektedir. Dolayısıyla "retina" kelimesinin binlerce ayetin arasında, sadece bu ayetlerle birarada denk gelmesi, Allah'ın Kuran'daki mucizelerinden biridir.


Her şeyden önce altı çizili kısım “retina” diye değil“raâtînnâ” diye okunur, bu bir. İkincisi tüm bir kelime olarak “raâtînnâ” geçmiyor bir kelimenin sonundan öteki kelimenin başından kırpılmış ve Kuran’da ne kadar çok kelime varsa kelime kelimelerin sonundan başından kırpıp aha şu var aha bu var, demek o kadar rahattır. “Karanlıkla aydınlık bir olmaz; körle gören bir olmaz.” Gibi laflar Kuran’da geçmişse geçmiş yani karanlıkta insanın hiçbir şey göremeyeceği ya da kör insanın gözünün göremediği Muhammed’den önce bilinmiyor muydu? Bu taş devrinden beri bilinen bir şey. Mucize falan değil olsa olsa şarlatanlık. Eğer Kuran’da retina falan anlatılsaydı Sudi Arabistan tıp alanında ABD’den fersah fersah ileride olmalıydı.

Hiç yorum yok: