17 Nisan 2009 Cuma

İKİ DENİZİN KARIŞMAMASI MUCİZESİ

İddia sahipleri Kuran'daki Rahman suresinin 19 ve 20. ayetlerinde Kuran'ın Cebelitarık Boğazı'ndaki Atlas Okyanusu ve Akdeniz'in karışmadığına işaret ederek bir mucize gösterdiğini söylerler. Hatta Kaptan Kusto olayı araştırmış da Müslüman olmuşmuş. Bu yalan Kaptan Kusto Hıristiyan olarak öldü cenazesi de Hıristiyan usullerince kaldırıldı. Eğer Müslüman olsaydı Kaptan Kusto'nun İslamiyet'e geçtiği halk arasında bir dedikodu olmaktan çıkar gazetelerde de yazardı.

Bu arada Kuran'ın ilgili ayetlerini de yazalım:
(Suları acı ve tatlı olan) iki denizi salıvermiştir; birbirine kavuşuyorlar. (Rahman-19)
(Fakat) aralarında bir engel vardır, birbirine geçip karışmıyorlar. (Rahman-20)

Akdeniz ve Atlas Okyanusu'nun ikisinin de suları tuzludur. Ama farklı oranlarda tuzludur. Sonuçta biri tatlı biri tuzlu su değildir. Hatta yukarıda karışmasalarda aşağılarda birbirlerine karışırlar. Ama bütün bunları bir unutalım bir an için biri tatlı biri tuzlu su diyelim. Hatta Kuran'da ne Cebelitarık ne Akdeniz ne de Atlas Okyanusu geçmemesine rağmen o boğazdaki olan akıntı olayını söylediğini kabul edelim. Amma ve lakin bu Kuran'dan çok çok önce bilinen bir şeydi.

Gaius Plinius Secundus diye Romalı bir alim var yaşadığı dönem 23-79 yılları arası yani 1. yüzyıl. Bakınız Plinius Secundus yazdığı "Naturalis historiae" eserinde ne diyor: "...Denize bir borudan akar gibi karışan tatlı suyun özellikleri daha da ilginç ve harikadır. Çünkü suda hayret edilecek özellikler vardır. Kendisi daha ağır olan deniz suyu, kendisinden daha hafif olan Tatlı suyu üzerinde taşır. Dolayısıyla tatlı su, deniz suyundan hafif olduğu için deniz suyuna karışmaz ve denizin üzerinde yüzer. " Muhammed'den altı asır önce yaşamış bir adamın eserinde bu var. Ve adam bulan kişi değil de yazan ilk kişi olması da muhtemel. Muhammed'den asırlar önce bu bilgi vardı yani.

5 yorum:

Mehmet dedi ki...

Sevgili Arkadaşım

Kur'an hem evveli hem geleceği bildirir. Verilen bilgiler daha önce bilinmiyor veya bilinmeyecektir diye bir şey söylemez. Bu bilgilerin daha evvel bilinmesi olasıdır. Kur'an bunu iddia etmemktedir. zaten. Sadece kanunların mükemmeliğine dikkat çekmektedir. Gören gözler, duyan kulaklar ve en önemlisi kavrayabilen akıllar için.

En önemlisi de bu kanunları bir yaratıcının yarattığı gerçeğini etkilemez!

Adsız dedi ki...

azcık saygın olsaydı muhammed demezdin nasıl bir insan olgudun beli

Yüce Manitu dedi ki...

Azıcık saygım olsa Muhammed demez miydim?Anlayamadım arkadaşım Muhammed küfür müydü? Ben onu isim zannediyordum.

Adsız dedi ki...

hayır kardeşim doğru zannetmişsin ama şunu bilmen gerekiyo ki her hangi birinin ismini almıyosu yüceler cücesi peygaberimiz hz muhammet sa in ismini anarken onun diğer isimlerden nekadar far olunu göstermen daha doğru olur demek istemiş

YALIN OSGB dedi ki...

muhammedin babası putperest, amcaları putperest. bunlar bile müslüman olmadan öldülerse var bir keramet.

yüceleri yücesi muhammed neden bu insanları dine sokamadı ?

hazreti demek efendi demek ayrıca. toplum iyice yozlaşıyor. kesela mehmet bey hazretleri derler. yada padişah hazretleri...

arapçada "sayın" anlamına gelir bu kelime.

peygamber o kadar yüce insan olsaydı 1 mucize gösterir herkesin ona ve allahına tapmasını saglardı. savaşlarla insanları keserek dini yaymak zorunda kalmazdı.

hoş mucize dediginiz şeyleri yüce manitu bir bir açıklamış ama müslümanlarda beyin olmadıgı için anlamaları düşünmeleri cok güç.