3 Şubat 2009 Salı

BÜYÜK PALAVRA

Bilim ve bilimsel araştırmalar din ve hurafeler tarafından manipüle edildikçe gerçeği bulmak imkansız hale gelecektir. Çünkü dinde araştırmaya gerek yoktur. Nasıl oldu? Tanrı yarattı. Var mı bunun ötesi yok. Her şeyin bir yaratıcısı vardır. Bu önermenin ne kadar mantıksız olduğu ortada. Yaratıcı bir kudret var ve bu kendi dışındaki her şeyi yaratmış ama kendisini kimse yaratmamış. Ama varlığına deliller saymakla bitmez arı bal yapar, inek süt verir, eşek işe koşulur…. Tüm bunlar delildir.

Hatta bir delil var kii offf! Büyük Patlama (Big Bang). Yurt içindeki İslamcılar olsun yurt dışındaki koyu dinci Hıristiyanlar olsun işte yaradılışın delili diye ağızlarına pelesenk etmişler bunu. Neymiş Big Bang: “Yapılan hesaplamalar, evrenin tüm maddesini içinde barındıran bir "tek nokta"nın, korkunç çekim gücü nedeniyle "sıfır hacme" sahip olacağını gösterdi. Evren, sıfır hacme sahip bu noktanın patlamasıyla ortaya çıkmıştı. Bu patlamaya "Big Bang" (Büyük Patlama) dendi ve bu teori de aynı isimle bilindi. Big Bang'in gösterdiği önemli bir gerçek vardı: Sıfır hacim "yokluk" anlamına geldiğine göre, evren "yok" iken "var" hale gelmişti. Bu ise, evrenin bir başlangıcı olduğu anlamına geliyor ve böylece materyalizmin "evren sonsuzdan beri vardır" varsayımını geçersiz kılıyordu.”

Vay anasını sayın seyirciler! Yapılan araştırmalar… Hangi araştırmalar ne zaman kanıtlanmış ne zaman bilimsel bir yasa olarak onanmış? Nedir kanıtı? Bugün Big Bang sadece ve sadece bir teoridir bir varsayımdır ve daha ötesi de yoktur. Bir iddia varsa bunu doğrulayan bir kanıt bir dayanak olmalı. Bu tarz yazılar her zaman “bilim kanıtlamıştır ki”, “bilimsel araştırmalara göre”, “bilim bugün ……i kabul etmiştir” diye yazarının kendi şahsi fikirlerini bilim adı altında pazarlıyor. Elle tutulur herhangi bir kanıt yok. Kanıtsız ortaya atılan bir iddiayı ise reddetmek için herhangi bir kanıta ihtiyaç yok. Ama kendiler hiçbir kanıt sunmadığı halde haydi kanıtlayın deniyor Materyalistlere (Bu kanıtlanmıştır aslında Materyalizm gerçeğini bütün dünya kabul etmiştir. Birazdan kanıtına da geleceğiz.) Ama bu tuhaf taktik koyu dincilerin bugün icat ettikleri bir şey değil. Bu yüzsüzlük tam 1400 yıldır sürüyor, sürdürülüyor. Bakalım bu ilimden bahsedenler kendilerine ilimi bilimi mi rehber edinmişler yoksa başka bir kişinin, bir inancın kullandığı taktiği mi kullanıyorlar? İzleyip görelim.

“… De ki: "Eğer doğru sözlüyseniz, kesin-kanıtınızı (burhan) getirin." (Bakara / 111)

“… De ki: "Kesin-kanıt (burhan)ınızı getirin...” (Enbiya/ 24)

“… Allah ile beraber başka bir ilah mı? De ki: "Eğer doğru söylüyor iseniz, kesin-kanıt (burhan)ınızı getiriniz." (Neml/ 64)

Peki kamıt kanıt diye haykıranlar sürekli kanıt isteyenler ille de “kanıt” diyenler kendileri kesin bir kanıt getirmiş mi? Buna da bir bakalım:

“Ey insanlar Rabbinizden size 'kesin bir kanıt (burhan)' geldi ve size apaçık bir nur (Kur'an) indirdik. (Nisa/ 174)”

Kesin kanıt Kuran’mış Kuran’ın Allah katından indiğine kesin kanıt Kuran’ın kendisi. Tıpkı Kuran’dan alıntılarla yaradılış mucizesini ispatlayanların kesin kanıtı gibi. Yapılan araştırmalar ortaya yaratılış konusunda bir burhan getirmiş ama biz göremiyoruz.

Gelelim Materyalizmin kanıtlanmasına… Bilimde temel olan şeyin deney ve gözlem olduğunu artık ilkokul çocukları dahi biliyor. Bugün bilim hiçbir şeyin var iken yok yok iken var olmadığını kanıtladı mı? Evet. Maddenin korunum kanunu hiçbir şeyin yok iken var olamayacağını kanıtladı. Bugün hiçbir şeyin yok iken var olamayacağı bir gerçek peki yüz yıl önce de bu geçerli değil miydi? Evet. Bin yıl önce? On bin? Yüz bin? O halde 14 milyar yıl öncesinde de durum böyleydi. Hiçbir şey yoktan var olmadı evren zaten hep vardı ve sürekli değişiyordu. Halen var ve değişiyor ve bu değişim devam edecek. Bir başlangıç iddiası olan varsa önce bu başlangıç için “burhan” getirmelidir.

1 yorum:

Khorne dedi ki...

Teoriler , ispatlanana kadar teoridirler.

Bilim daha yeni yeni bu teoriyi canlandırabilme aşamasına geldi.
CERN deneyi de bunun için ilk adım.